Ράιχενμπαχ: Ομάδα «επιθεωρητών» θα επιβλέπει τον κάθε υπουργό


raixenmpaxΗ δημιουργία μικρής κι ευέλικτης ομάδας, παρά τω πρωθυπουργώ, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ των υπουργείων και την αποτελεσματικότερη λειτουργία του κράτους, σχεδιάζεται με τη βοήθεια της Task Force και ήταν στην ατζέντα των συζητήσεων που είχε ο Χορστ Ράιχενμπαχ, κατά την τελευταία επίσκεψή του στην Ελλάδα, αναφέρουν ευρωπαϊκές πηγές.

Κάθε μέλος της εν λόγω ομάδας θα επιφορτιστεί με τις αρμοδιότητες ενός υπουργείου, ενώ επικεφαλής προβλέπεται να τεθεί Γενικός Γραμματέας, ο οποίος θα αναφέρεται απ’ ευθείας στον πρωθυπουργό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ένα άλλο κεφάλαιο που απασχόλησε την Ομάδα Δράσης, στο πλαίσιο αναβάθμισης του κράτους, ήταν η επιτάχυνση του έργου της δικαιοσύνης, εξέλιξη που εκτός των άλλων θα λειτουργήσει καταλυτικά υπέρ ενός θετικού και προβλέψιμου επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Για την προώθηση αυτού του στόχου, ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης συναντήθηκε με εκπροσώπους των Ενώσεων Δικαστών και Εισαγγελέων με τους οποίους έγινε ανταλλαγή απόψεων.

Οι δικαστικοί επέμειναν στην ανάγκη καλύτερης μηχανοργάνωσης των δικαστηρίων και γενικότερα στην ηλεκτρονική οργάνωσή τους- ακόμη διανύουμε την εποχή της καθαρογράφησης των αποφάσεων- καθώς και στην επέκταση του θεσμού της εξωδικαστικής διαμεσολάβησης, που θα αποσυμφορήσει τα δικαστήρια από πολυάριθμες μικρές υποθέσεις.

Στο μεταξύ, ο Επικεφαλής της Ομάδας Δράσης είχε την πρώτη επαφή με τα θεσμικά όργανα της Βουλής, κατά τη συνάντησή του με τις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, με τους οποίες αντάλλαξε απόψεις σχετικά με το έργο της Ομάδας Δράσης στους αντίστοιχους τομείς.

Την επόμενη εβδομάδα, ο κ. Ράιχενμπαχ θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, όπου θα παραστεί σε συνέδριο για την Αγροτική Ανάπτυξη του Economist και θα έχει συναντήσεις με τον δήμαρχο της πόλης, τα τοπικά επιμελητήρια, τον περιφερειάρχη και τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης.

newsbomb.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.