Τα ταμεία της Ζιμπάμπουε έχουν 217 δολάρια κι όμως ειρωνεύονται τους Έλληνες…


zibabue

Την αποκάλυψη ότι τα κρατικά ταμεία έχουν μέσα μόνο 217 δολάρια έκανε ο υπουργός Οικονομικών της Ζιμπάμπουε Τεντάι Μπίτι, ο οποίος ωστόσο δήλωσε πως παρηγορείται με τη σκέψη ότι ο έλληνας ομόλογός του περνά χειρότερα…

“Είμαστε σε μία δύσκολη θέση, καθώς είμαστε μικρή οικονομία ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας έχει μία ακόμη χειρότερη κατάσταση στα χέρια του” ανέφερε στο BBC o κ. Μπίτι.

Ο αφρικανός υπουργός είχε αναφέρει σε συνέντευξή του ότι μετά τη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων, στα κρατικά ταμεία έμεινε το μηδαμινό ποσό των 217 δολαρίων πράγμα που προκάλεσε ειρωνικά σχόλια και έκπληξη σε όλο τον κόσμο με πληθώρα δημοσιευμάτων.

Στην νεώτερη συνέντευξή του στο BBC ομολογεί ότι ίσως το… παράκανε στην προσπάθειά του να καταδείξει το γεγονός ότι το κόστος μίας εκλογικής αναμέτρησης είναι δυσβάσταχτο για την πλούσια σε διαμάντια χώρα.

“Εσείς οι δημοσιογράφοι είστε πονηροί και κακόβουλοι. Ήθελα να πω ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει εκλογές και δημοψήφισμα και για να δραματοποιήσω το επιχείρημά μου έδωσα αυτό το παράδειγμα” ανέφερε.

Διευκρίνισε δε ότι τα ταμεία είχαν στεγνώσει εκείνη την ημέρα λόγω της μισθοδοσίας αλλάτην επόμενη μπήκαν σε αυτά 30 εκατομμύρια δολάρια.

Πάντως οι εκλογές υπολογίζεται να στοιχίσουν 200 εκατομμύρια δολάρια μαζί με ένα δημοψήφισμα για την αλλαγή του Συντάγματος της χώρας…

news247

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.