Η χούντα στήνει τον μηχανισμό στην ΕΡΤ, η συγκυβέρνηση γκρινιάζει !!!


Της Ματίνας Παπαχριστούδη

Έχει ξεπεραστεί κάθε όριο νομιμότητας και ηθικής στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Αρχικά ήταν οι δεκάδες των ειδικών συμβούλων, γενικών και ειδικών, οι προσλήψεις των ψηφοφόρων του υπουργού σε θέσεις γραμματέων με μισθούς 2.000 ευρώ, οι διορισμοί σχεδόν όλων των διευθυντών γραφείων των πολιτικών αρχηγών, των κάθε λογής ημετέρων, σφουγγοκωλάριων και λοιπών άεργων από ικανότητες και κρατικούς μισθούς που εισήλθαν στο Ραδιομέγαρο με…υπουργικά μπιλετάκια και συνοπτικές διαδικασίες.

Μπήκαν, επίσης, με συμβάσεις των 3.000 ευρώ οι ημέτεροι «δημοσιογράφοι» των τριών πολιτικών κομμάτων με σαφείς ρόλους στην ενημέρωση του κοινού. Να μεταδίδουν σαν φερέφωνα τα non paper των πολιτικών που τους διόρισαν, πασπαλισμένα με δημοσιογραφική ανάλυση της γελοιότητας.

Μετά επιβλήθηκε de facto η απευθείας κλοπή του ανταποδοτικού τέλους σε ποσοστό 25%, ήτοι κάτι περισσότερο από 23 εκατ. ευρώ ετησίως, τα οποία καρπώνεται το κράτος, ως άλλος νταβατζής. Καθιερώθηκε φριχτός έλεγχος και λογοκρισία σε ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές με την ομάδα Μουρούτη να τσεκάρει όλες τις εκπομπές πριν αυτές βγουν στον αέρα. Και προχώρησε η προμελετημένη εξαφάνιση του τηλεοπτικού ψυχαγωγικού προγράμματος, επειδή δεν ξέρουν, δεν μπορούν, δεν θέλουν και κυρίως επειδή έλαβαν τέτοια εντολή.
Στον παρονομαστή όλων των ενεργειών για την ΕΡΤ και από την ΕΡΤ υπάρχουν τα συμφέροντα των ιδιωτών καναλαρχών που μέσω των δικών τους ανθρώπων στην Αγία Παρασκευή, αλλά και μέσω των πολιτικών τους υπαλλήλων, διατάζουν και επιβλέπουν. Να κατέβει το Euronews. Κατέβηκε. Να σταματήσει η ψηφιακή πολιτική της κρατικής τηλεόρασης. Σταμάτησε. Να εξέλθει η ΕΡΤ από το Champions League. Το προσπαθούν.
Κι αφού η κρατική ραδιοτηλεόραση μετατράπηκε σε «μαγαζάκι» της συγκυβέρνησης και ΔΕΚΟ-πρότυπο στην οποία επιβάλλονται χωρίς πολλές-πολλές αντιστάσεις όλες οι τροϊκανές πολιτικές, έφθασε η στιγμή να μεταλλαχθεί σε κανονική «υπηρεσία» της ομάδας Μουρούτη-Κεδίκογλου και λοιπών του team του Αντώνη Σαμαρά.
Οι αποφάσεις της διοίκησης είναι κλαυσίγελος. Την περασμένη εβδομάδα «αποκεφαλίστηκαν» όλα τα στελέχη που διόρισε η συγκυβέρνηση, τηρώντας την αναλογία 3-2-1. Γενικοί και διευθυντές που διορίστηκαν πριν από τρεις μήνες ενημερώθηκαν πως πρέπει να αδειάσουν τα γραφεία τους για να εγκατασταθούν σε αυτά οι νέοι επιλαχόντες της Ν.Δ. Να φανταστείτε ότι νέος γενικός που τοποθετήθηκε σε θέση πρόσφατα διορισμένου, πήρε δώρο την πολυτελή καρέκλα που παρήγγειλε ο απερχόμενος! Αντικαθίσταται με διαδικασίες που άρχισαν την περασμένη εβδομάδα το σύνολο των διορισμένων στελεχών με τη ΝουδουΠασοκΔημαρ συμφωνία, σε γενικές διευθύνσεις, διευθύνσεις, τμήματα και θέσεις ειδικών συμβούλων. Και έπεται η αντικατάσταση των θέσεων ΠΕΘ και των ειδικών συμβούλων. Με μισθούς των 3.000 ευρώ, για να μην ξεχνιόμαστε. Αλλά αυτοί οι μισθοί δεν ενοχλούν τα παπαγαλάκια-συναδέλφους στα άλλα ΜΜΕ. Είναι οι ημέτεροι, της τάξης τους.
Όπως, επίσης, θα αντικατασταθεί η τάξη των συμβασιούχων μέσα στον Φεβρουάριο-Μάρτιο, αφού προηγουμένως απολυθούν οι μέχρι τώρα συμβασιούχοι, οι οποίοι δουλεύουν επί σειρά ετών καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ξέρετε πόσοι εξαθλιωμένοι δημοσιογράφοι και άλλων ειδικοτήτων εργαζόμενοι ξεροσταλιάζουν στα πολιτικά και συνδικαλιστικά γραφεία, ικετεύοντας για μια σύμβαση ενός έτους των 800-1.000 ευρώ; Πανικός γίνεται.
Η Ν.Δ. και η ομάδα επικοινωνίας του Αντώνη Σαμαρά, ειδικά στην ΕΡΤ, νιώθει πανίσχυρη. Είναι ενδεικτικό πως ο πρόεδρος της εταιρίας, Τέλης Σαμαντάς, επιλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου, εξέφρασε προχθές δημόσια τη «ριζική αντίθεσή» του στις αντικαταστάσεις των στελεχών που διορίστηκαν πριν από λίγους μήνες, καλώντας τη Βουλή και το ΕΣΡ να παρέμβει στις «μεθοδεύσεις». «Δεν ήρθαμε εδώ για να διανέμουμε, χωρίς λόγο, διευθυντικά επιδόματα», δηλώνει. Και το Δ.Σ. της εταιρίας συζήτησε τη δήλωσή του κι αμέσως μετά έστειλε στο Λονδίνο ως ανταποκριτή αθλητικών θεμάτων(!) συμβασιούχο δημοσιογράφο που κανονικά θα έπρεπε να απολυθεί, όπως όλοι οι άλλοι συνάδελφοί του.
Κοινώς η «ενόχληση» και «διαμαρτυρία» Σαμαντά καταχωρήθηκε εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Το πιθανότερο είναι να αντικατασταθεί κι αυτός, τώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος περνάει δύσκολα. Και θα μείνει η ΔΗΜΑΡ να γκρινιάζει με ανακοινώσεις που δεν διαβάζουν ούτε τα ίδια τα στελέχη που διόρισε στην ΕΡΤ.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.