Τουρκία: Καρφώθηκαν μόνοι τους με τις παραβιάσεις!


Στην οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα αποδίδουν τουρκικά δημοσιεύματα τη μείωση των εμπλοκών μαχητικών αεροσκαφών της Ελλάδας και της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα, καθώς κάθε ώρα εμπλοκής κοστίζει περί τα 11.000 ευρώ.
Τα σχετικά δημοσιεύματα επικαλούνται στοιχεία του ελληνικού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) για τον μήνα Ιανουάριο. Φέτος, οι εμπλοκές διήρκεσαν για 14 μόλις λεπτά, έναντι 61 λεπτών που διήρκεσαν το 2012, ενώ ο συνολικός αριθμός μειώθηκε από 34 εμπλοκές σε μόλις εννιά.

Τα στοιχεία είναι ακόμα μικρότερα (σχεδόν εξαφανίζονται οι εμπλοκές) εάν αφαιρέσει κανείς τη βίαια εμπλοκή στις 17 Ιανουαρίου μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών η οποία διήρκεσε 12 ολόκληρα λεπτά.

Εάν τα στοιχεία έμεναν εκεί θα μπορούσαμε να τους συγχαρούμε για την επίδειξη πιο προσεκτικής και υπεύθυνης στάσης στο Αιγαίο με στόχο να μην προκαλούνται αδικαιολόγητες εντάσεις που απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια. Όταν όμως αποδίδουν τη μείωση στην οικονομική κρίση, αποδεχόμενοι σχετικά σχόλια στα ελληνικά ΜΜΕ, είναι σα να παραδέχονται ότι η δική τους συμπεριφορά δεν άλλαξε σε τίποτα, απλά η Αθήνα υπαναχώρησε από την πρακτική της για λόγους οικονομίας!

Και για να πάμε τη σκέψη ένα βήμα πιο μπροστά, εάν παρατηρήσει κανείς το τι έγινε στις 17 Ιανουαρίου, εξάγει το συμπέρασμα ότι η Άγκυρα ίσως και να έχει στενοχωρηθεί με τη μείωση των εμπλοκών, καθότι τα πληρώματα των μαχητικών τους έχουν χάσει την εξαιρετική ευκαιρία εκπαίδευσης στο απαιτητικό περιβάλλον του Αιγαίου από τους Έλληνες συναδέλφους τους!

defence-point

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.