Ποια ακίνητα “φιλέτα” των ΕΔ, έχει στο μάτι το real estate της τρόϊκας


naytikwndokimwn

Τα “φιλέτα” των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν μπει στο στόχαστρο του real estate της τρόϊκας. Τα έγγραφα που αποκάλυψε το Onalert και σύμφωνα με τα οποία ακόμη και η ΛΑΕΔ,μπορεί να βγει στο σφυρί, είναι μόνο “η κορυφή του παγόβουνου”, όπως υποστηρίζει στρατιωτική πηγή.

Είτε μέσω πώλησης είτε ακόμη και με κατάσχεση σε περίπτωση που όλα πάνε στραβά , ακίνητα και εκτάσεις που ανήκουν στις Ένοππλες Δυνάμεις έχουν μπει στη λίστα του real estate των δανειστών. Στο κέντρο της Αθήνας ,όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν στην κατοχή τους πολλά και σημαντικότατης αξίας ακίνητα -μεταξύ των οποίων και το Σαρόγλειο, όπου στεγάζεται η ΛΑΕΔ- στρέφεται κυρίως το ενδιαφέρον. Ενδεικτικά αναφέρουν όσοι έχουν εικόνα των ακινήτων , το κτίριο της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού, στη Πλάκα κι όχι μόνο. Το ΝΝΑ είναι ένα άλλο παράδειγμα.

Όλη αυτή η συζήτηση έχει αρχίσει να προκαλεί πλέον σκέψεις ακόμη και για κτίρια και εγκαταστάσεις που ακόμη και η σκέψη πωλησής τους έμοιαζαν αδιανόητες ,μόλις πριν από λίγους μήνες. Στο ΠΝ δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Την ιστορική σχολή που βρίσκεται σε σημείο πραγματικό φιλέτο στον Πειραιά και την οποία …καλοέβλεπαν επιχειρηματίες του τουρισμού ,για να την μετατρέψουν σε…ξενοδοχείο! Έχει ακουστεί αυτή η πρόταση!

Και βέβαια από τη στιγμή που έχουμε αρχίσει να συζητάμε για Σαρόγλειο και Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ,ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα μπει πωλητήριο και στα θέρετρα των αξιωματικών εντός Αττικής, με πρώτο στη λίστα αυτό του Αγίου Ανδρέα.

Θα υπάρξει αντίδραση για όλες αυτές τις “ιδέες” ή θα αποδεχτεί η στρατιωτική ηγεσία αυτό το “ξεθεμελίωμα”;

onalert

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.