Διδάσκουν τους λαούς πως οι δούλοι γίνονται ελεύθεροι!


 Άρχισε ο κουτσοφλέβαρος. Μπορεί αυτός ο μήνας να είναι λειψός σε ημέρες αλλά να είστε σίγουροι δεν θα είναι λειψός σε γεγονότα και εξελίξεις. Μπροστά μας είναι όλα αυτά και θα έχουμε την δυνατότητα να τα σχολιάσουμε.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από αυτά που φαίνονται και γνωρίζουμε. Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στον παγκόσμιο νομισματικό πόλεμο και έχουμε εξ ίσου πολλές φορές καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν συμφέρει επ’ ουδενί την Βόρειο-Ευρωπαϊκή Βιομηχανική Συμμαχία η ανατίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου. Αυτή την εποχή η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου έχει φτάσει ευρώ/δολάριο 1,36 και οι προοπτικές είναι να συνεχίσει να ανατιμάται το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Αυτή η νομισματική πραγματικότητα είναι που θα καθορίσει και θα διαμορφώσει τις άμεσες μελλοντικές εξελίξεις στην ΕΕ.  Η στήλη έχει εδώ και καιρό τοποθετηθεί. Οι παρούσες τιμές του ευρώ θα προκαλέσουν πτώση στις ευρωπαϊκές εισαγωγές με άμεσο αποτέλεσμα η Ευρωπαϊκή Κρίση Χρέους να μετεξελιχθεί σε Ευρωπαϊκή Κρίση Ύφεσης. (Τελευταίο Άρθρο, 9 Ιανουαρίου 2013, Τάδε ΈφηΔευκαλίων)

Το πλέον λογικό είναι ότι αυτόν τον μήνα θα δούμε μία προσπάθεια της Βόρειο-Ευρωπαϊκής Βιομηχανικής Συμμαχίας, με αιχμή την καγκελάριο της Γερμανίας κ. Μέργκελ και τον υπουργό οικονομικών κ. Β. Σόϊμπλε ή υποκινούμενους από αυτούς άλλους ευρωπαίους πολιτικούς, για να αποσταθεροποιηθεί η οικονομική συγκυρία στην ΕΕ. Οι αιτίες πολλές.

Έχουν φτάσει σε σημείο να προβάλουν κάποιοι ανεγκέφαλοι την οικονομική κατάσταση της Κύπρου, το πλέον ελάχιστο μέγεθος της παγκόσμιας οικονομίας, ως μία αιτία για διεθνή οικονομική αποσταθεροποίηση. Και κάποιοι άλλοι να παριστάνουν ότι το πιστεύουν.

Το σκάνδαλο χρηματισμού μελών της Ισπανικής κυβέρνησης και τα προεκλογικά καμώματα του Μπερλουσκόνι,είναι πιθανόν κάποιες άλλες πιθανές αιτίες αποσταθεροποίησης της ζώνης του ευρώ.  Τέλος, δεν πρέπει να υποτιμούμε την…
κατάσταση στην χώρα μας όπου ελλοχεύει κάθε ημέρα και κάθε ώρα ο κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης.

Όλα αυτά γιατί τα λέμε;
Γιατί είμαστε σίγουροι ότι αργά ή γρήγορα κάπου κάτι θα γίνει που θα αποσταθεροποιεί το ευρώ. Δεν μπορεί ν΄ αντέξει η ΕΕ με ακριβό ευρώ, θα «σκάσει»! Και αυτό το γνωρίζουν οι ιθύνοντες της Βόρειο-Ευρωπαϊκής Βιομηχανικής Συμμαχίας. Και γι’ αυτό θα πράξουν ανάλογα. Και η συνταγή όπως γνωρίζουμε από την μέχρι τώρα εξέλιξη της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους είναι γνωστή:Αποσταθεροποίηση της ζώνης του ευρώ μέσω αναζωπύρωσης της δημοσιονομικής κρίσης μίας χώρας του νότου, συνήθως της Ελλάδας.
Σήμερα  η κατάσταση στην Ελλάδα έχει προς το παρόν σταθεροποιηθεί, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν νέες εστίες έντασης τις οποίες προαναφέραμε.

Λοιπόν, με κύρια παράμετρο τον αφανή αλλά μαινόμενο νομισματικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ, του οποίου ο νικητής κάθε φάσης αποτιμάται μέσω της εκάστοτε ισοτιμίας ευρώ/δολαρίου, ξεκινάει ο δεύτερος μήνας του 2013.

Κατά τα άλλα. Οι επέτειοι των τραγικών γεγονότων των Ιμίων και της θριαμβευτικής νίκης των Ρώσων στο Στάλινγκραντ δείχνουν στον κάθε Έλληνα πολίτη τι ακριβώς συμβαίνει όταν τις χώρες κυβερνούν ξενόδουλες ή πατριωτικές κυβερνήσεις. Η αλλιώς… Διδάσκουν τους λαούς πως οι δούλοι γίνονται ελεύθεροι!

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Διδάσκουν τους λαούς πως οι δούλοι γίνονται ελεύθεροι!

 1. Ὁ/ἡ ls γράφει:

  ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΛΠΑΖΕΙ! ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ! ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ! ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ (ΜΕΓΑΛΟΙ) ΛΑΟΙ! ΑΡΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ!
  ΛΕΝΕ ΠΩΣ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΙΡΑ! ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΘΝΟΥΣ, ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ! ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΘΝΟΣ ΟΠΩΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΤΗΝ ΑΦΡΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΘΩΟΙ!

  Η ΑΦΡΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΓΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΝΕ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΤΗΣ! ΑΝΤΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΔΙΑΚΗΡΥΤΤΕ ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΟΝ «ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ»! ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΑΝ Ο «ΔΥΝΑΜΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ» ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ «ΛΑΒΩΜΕΝΗ» ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ, ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΝΑ ΚΑΛΠΑΖΕΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΔΟΛΑΡΙΟΥ! ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΚΡΙΒΟ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ, ΠΟΥ ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ 50% ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΑΕΠ!

  ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ ΑΝ Ο ΒΟΡΑΣ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕ ΠΝΕΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΟΤΟ, ΜΕ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ, ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ!

  Η Γερμανία, το μόνο που κατάφερε με τις πολιτικές της λιτότητας ήταν να καταστρέψει την αγοραστική δύναμη του νότου. Δεν υπολόγισε ότι έτσι κατέστρεφε και τη ζήτηση για εισαγωγές, με αποτέλεσμα η ανισορροπία εισαγωγών – εξαγωγών σε επίπεδο ευρωζώνης να πιέζει τη τιμή του ευρώ προς τα πάνω, σε σχέση με το δολάριο, καθιστώντας ακριβά τα γερμανικά προϊόντα, που σημαίνει απώλεια ανταγωνιστικότητας!

  ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ? ΜΕ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ (ΜΕΙΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ) ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ? ΣΑ ΝΑ ΛΕΜΕ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΕΡΚΕΛ, ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ!

  Ίσως ο κύριος Σόιμπλε, να καταλάβει, τώρα, γιατί θα έπρεπε, αντί να μας λοιδορεί, να μας ευγνωμονεί που «καταναλώναμε πέρα από τις δυνατότητές μας»! Και εμάς και όλο το νότο (τα ίδια λένε και στους άλλους λαούς). Εξάλλου, δεν φταίγαμε οι εργαζόμενοι του νότου που πληρωνόμασταν με δανεικό χρήμα τον πραγματικό μόχθο μας και όχι με χρήμα από ίδιους πόρους, κάτι που το γνώριζαν μόνο οι κοινοτικοί και οι κυβερνώντες! Και επιπλέον, διότι οι πιστώσεις αυτές (κρατικά δάνεια) στήριξαν τις οικονομίες του βορά και το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων τους! Λόγος που όφειλαν να επιδείξουν πνεύμα αλληλεγγύης και όχι κανιβαλισμού, όταν ο νότος ζήτησε τη συνδρομή του βορά! Τώρα η Γερμανία ερχόμενη αντιμέτωπη με τον εφιάλτη του στασιμοπληθωρισμού, θα καταλάβει το τραγικό λάθος της! Ούτε οι αναλφάβητοι περί τα οικονομικά δεν θα μπορούσαν να κάνουν τέτοιο λάθος!

  ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ, ΛΟΓΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΜΩΡΙΑΣ! ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΓΑΛΛΙΑΣ – ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ, ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΑΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ, Ή ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑΓΟΡΕΣ! ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ!

  ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΣΥΝΤΟΜΑ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ! ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ! ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΛΑΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ, ΟΠΩΣ Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΑΛΛΙΚΟΣ! ΑΡΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ!

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.