Με μισθούς Μπαγκλαντές, τιμές Λονδίνου και φόρους Σουηδίας…


ftwxeia

του Στρατή Μαζίδη

Ο Γιώργος Παπανδρέου τα κατάφερε τελικά να μας κάνει Σουηδία. Αν και με τους ρυθμούς ανάπτυξης που έχουμε, εκτιμώ ότι θα την ξεπεράσουμε πολύ σύντομα.

Φυσικά εννοώ ρυθμούς ανάπτυξης της φορολογίας. Η μόνη διαφορά με τη Σουηδία είναι πως εκεί υπάρχει κράτος το οποίο παρέχει αρκετά στους πολίτες. Ενώ εδώ έχουμε κάτι που αρχίζει από δίφθογγο.

Ταυτόχρονα το κόστος ζωής θυμίζει κάτι σε Λονδίνο. Ήδη από τα χρόνια της ψευδοευρωφουσκοευημερίας πληρώναμε το γάλα για νέκταρ των θεών. Βέβαια ψεύτικο χρήμα υπήρχε και κανείς δεν ενδιαφερόταν για την ανηφόρα των τιμών.

Από την άλλη όμως οι μισθοί αρχίζουν να πλησιάζουν επικίνδυνα τα επίπεδα του Μπαγκλαντές. Ίσως για αυτό μαζεύτηκαν τόσο μπαγκλαντεσιανοί εδώ. Αισθάνονται σαν στο σπίτι τους. Το αστείο είναι με τους συνταξιούχους. Κάθε φορά που πάνε στο ΑΤΜ να τσεκάρουν τη σύνταξη βλέπουν το ποσό να μειώνεται. Ξέρω ορισμένους που έχουν χάσει το λογαριασμό. Ούτε καταλαβαίνουν τι τους κόβουν και πόσο τους κόβουν κάθε φορά. Είναι κάτι σαν τη πάριζα. Άλλοτε 10 φέτες, άλλοτε 20 φέτες.

Η ουσία είναι πως λίγο λίγο, το μπαστούνι της σύνταξης ή του μισθού θα εξαφανιστεί.

Η πλάκα είναι πως κάποιοι μιλούσαν για μισθούς Βουλγαρίας. Νομίζω πως κάνουν λάθος. Με € 300,00 σε μια φθηνή χωρά μπορεί και να επιβιώσεις. Στην Ελλάδα κάποιοι αμοίβονται ήδη με λιγότερο από € 300,00 ενώ τα χρήματα αυτά αρκούν για λίγες ημέρες ή ώρες αν υπάρχουν ανεξόφλητοι λογαριασμοί.

Φυσικά αποκλειστικός υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση είναι ο ελληνικός λαός που κατάπινε αποφάσεις για τις οποίες ουδέποτε ρωτήθηκε π.χ. Μάαστριχτ, ΟΝΕ κτλ, που ψήφιζε πολιτικούς φορείς για να τον μπάσουν με κόλπα σε ένα νόμισμα το οποίο ΔΕ σχεδιάστηκε για αυτόν και ακόμη να ξεσηκωθεί να φύγει και που πίστεψε ότι μπορεί να συνεχίσει άνετα με ψεύτικα δανεικά χρήματα δίχως να παράγει.

Όσο λοιπόν δεν αλλάζουμε, θα απολαμβάνουμε μισθούς Μπαγκλαντές, Λονδρέζικη ακρίβεια και φόρους Σουηδίας μέχρι αηδίας…

freepen.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.