Ακόμα και η σκληροπυρηνική Ολλανδία κρατικοποίησε τράπεζα. Στην Ελλάδα ησυχία…


SNS+ReaalΣτην Ελλάδα οι τραπεζίτες καθυστερούν με όποιο τρόπο μπορούν τις διαδικασίες για να μην χάσουν τις θέσεις τους και τις τράπεζές τους.

Στην σκληροπυρηνική Ολλανδία, που έβαλε και τον Υπουργό Οικονομικών της στην προεδρία του Eurogroup, τάσσεται στο πλευρό της Γερμανίας για τη σκληρή λιτότητα, κρατικοποιήθηκε τράπεζα.

Ο λόγος για την προβληματική τραπεζική και ασφαλιστική επιχείρηση SNS Reaal NV, η οποία απέτυχε να προσελκύσει κεφάλαια από ιδιώτες επενδυτές, ενώ οι μαζικές εκροές καταθέσεων ώθησαν τον οίκο στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Το ολλανδικό κράτος θα κάνει νέα ένεση 2,2 δισ. ευρώ στην εταιρία, θα απομειώσει 800 εκατ. ευρώ από το προηγούμενο πρόγραμμα διάσωσης και 700 εκατ. ευρώ από την αξία των τοξικών στεγαστικών δανείων της SNS Reaal. Επίσης θα διαθέσει 6,1 δισ. ευρώ σε δάνεια και εγγυήσεις για να επαναφέρει την τράπεζα σε σωστή τροχιά.

Το μάρμαρο και εκεί θα το πληρώσουν φυσικά οι φορολογούμενοι, αν και «μετριαστεί» κάπως το όλο θέμα με το 1 δις δολάρια με το οποίο θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα διάσωσης οι υπόλοιπες ολλανδικές τράπεζες, μέσω ειδικού δασμού.

olympia.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.