Έκθετος ο Στουρνάρας για την “δημιουργική λογιστική”!


Έκθετος ο Στουρνάρας για την "δημιουργική λογιστική"!

Μετά την αποκάλυψη του newsbomb.gr για την αναβίωση της “δημιουργικής λογιστικής” από τον μαιτρ του είδους κύριο Στουρνάρα, κλήθηκε εσπευσμένα ο Χρήστος Σταϊκούρας για να βάλει τα πράγματα στην θέση τους.

Με ανακοίνωση λοιπόν, τα περί “πρωτογενούς πλεονάσματος” για τα οποία υπερηφανευόταν ο κύριος Στουρνάρας πήγαν περίπατο, ακριβώς για τους λόγους που παρουσιάσαμε χθες.

Συγκεκριμένα στην διορθωτική του ανακοίνωση και σε απόλυτη συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου, ο Χρήστος Σταϊκούρας εκθέτει τον αμετανόητο νοσταλγό της εκσυγχρονιστικής λαίλαπας για τα περί “πρωτογενούς πλεονάσματος“.

Στην ανακοίνωση όχι μόνο γίνεται λόγος για την διαφορά του ταμειακού αποτελέσματος σε μη ενοποιημένη βάση που διαφέρει από το τελικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα, αλλά αποκαλύπτεται και η “εξαφάνιση” των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της γενικής κυβέρνησης για να δημιουργηθεί αυτό το επικοινωνιακό πυροτέχνημα!

Εκτός από την απαλοιφή των ενδοκυβερνητικών τόκων όπως αποκαλύψαμε χθες, που μετατρέπει το “δημιουργικό” πλεόνασμα των 434 εκ. ευρώ σε έλλειμμα 149 εκ. ευρώ, η προσθήκη των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων που παραμένουν στα επίπεδα των 8,77 δις (!!) φανερώνουν την πραγματική εικόνα.

Η κίνηση Σταϊκούρα είναι ορθότατη αφού αυτά τα πυροτεχνήματα που εφαρμόστηκαν αφειδώς κατά την διάρκεια του εκσυγχρονιστικού αίσχους δημιούργησαν την “πρωτογενή αιτία” του διασυρμού της χώρας ως αναξιόπιστης.

Το ψέμμα όταν μάλιστα συνοδεύεται από αριθμούς, έχει πολύ κοντά ποδάρια.

newsbomb.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.