«Κάν’ το όπως ο Τσουκάτος με τους αγρότες»!


«Κάν’ το όπως ο Τσουκάτος με τους αγρότες»!

Τι εισηγείται στον Σαμαρά θερμοκέφαλος σύμβουλος…

Θα μπορούσε να ‘ναι ανέκδοτο ή κακόγουστο αστείο, όμως είναι η πικρή πραγματικότητα, αυτή που τείνει να διαμορφωθεί (μάλλον εν δυνάμει διαμορφώνεται) εξαιτίας της πολυπραγμοσύνης κάποιων πανικόβλητων συμβούλων του πρωθυπουργού…

Η πληροφορία λοιπόν είναι έγκυρη.

Σύμφωνα με αυτήν σύμβουλος του Αντ. Σαμαρά έχει εισηγηθεί να αντιμετωπιστούν οι αγρότες, εφόσον επιμείνουν να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, όπως αντιμετωπίστηκαν απ’ την κυβέρνηση Σημίτη το 1998!

Τότε (για όσους διαθέτουν μνήμη και δεν αναπέμπουν δοξαστικά ακόμα και σήμερα στον «αρχιερέα»…) όταν είχαν αποτύχει όλα τα μέσα αντιμετώπισης των πολυήμερων κινητοποιήσεών τους, με μια αιφνιδιαστική «επιχείρηση» μετά τα μεσάνυχτα αστυνομικοί είχαν σκάσει τα λάστιχα των τρακτέρ που βρίσκονταν στα μπλόκα της Θεσσαλίας καταστρέφοντάς τα με αιχμηρά αντικείμενα!

Ήταν, όπως είχαν επισημάνει τα περισσότερα ΜΜΕ, μια έμπνευση του «στρατηγού» Τσουκάτου, όταν η… λαοπρόβλητη κυβέρνηση είχε διαπιστώσει πως δεν της έφταναν ούτε «κοινωνικοί αυτοματισμοί», ούτε η αστυνομική βία, ούτε η πλήρης στήριξη απ’ τα δημοσιογραφικά ντόπερμαν του συστήματος για να καταστείλει τις αγροτικές κινητοποιήσεις!

Βλέπετε οι αγρότες, σε αντίθεση με άλλες κοινωνικές ομάδες, δεν γίνεται να… επιστρατευτούν, όπως έγινε με τους εργαζόμενους στα Μέσα Μεταφοράς ή με τους ναυτεργάτες

Και αυτό το αξιολόγησε η κυβέρνηση Σημίτη τότε, το αξιολογεί και η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά σήμερα, όπως φαίνεται…

Η πρόταση λοιπόν έπεσε στο τραπέζι.

Και δεν αποκλείεται, με την κατηφόρα αυταρχισμού και καταστολής που έχει πάρει και η σημερινή κυβέρνηση, να αξιοποιηθεί!

Ο κουμπάρος

newsbomb.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.