ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ


Θρίλερ στην Προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ καθώς συνεργάτης του πρώην υπ. Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου άφησε να εννοηθεί ότι το CD που έστειλαν τώρα οι Γάλλοι είναι διαφορετικό από αυτό που εστάλη το 2010.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Αγγελόπουλος που κατέθεσε τα μεσάνυχτα της Τρίτης στην Επιτροπή άφησε να εννοηθεί ότι το CD που εστάλη εκ νέου είναι διαφορετικό τουλάχιστον ως προς τη μορφή του.

Ωστόσο οι γαλλικές αρχές έχουν ξεκαθαρίσει ότι πρόκειται για τα ίδια στοιχεία που εστάλησαν το 2010 από το εκεί υπουργείο Οικονομικών επί υπουργίας της Κριστίν Λαγκάρντ.

Η κατάθεση Αγγελόπουλου προκάλεσε αναστάτωση στην Επιτροπή και ζητήθηκε να γίνει προβολή των στοιχείων του αρχείου ώστε να δώσει τη γνώμη του εκείνη την ώρα.

Για τεχνικούς λόγους – είχε χαθεί το κλειδί του χρηματοκιβωτίου όπου φυλάσσεται το αντίγραφο – δεν κατέστη δυνατό να γίνει αυτό. Το πρόβλημα λύθηκε τελικά και η συνεδρίαση θα επαναληφθεί στις 11 το πρωί της Τετάρτης.

Ο κ. Αγγελόπουλος ήταν υπεύθυνος για θέματα πληροφορικής και είχε αναλάβει να επεξεργαστεί το πρώτο αρχείο, να υπολογίσει το συνολικό ποσό των καταθέσεων και να κρατήσει τα ονόματα των 20 καταθετών με τα μεγαλύτερα ποσά.

Η μάχη της ανοιχτής συνεδρίασης

Το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής με απόφασή του απέρριψε την πρόταση να δίνονται τα πρακτικά στη δημοσιότητα όπως ορίζει το υπάρχον νομικό πλαίσιο, σύμφωνα με το οποίο τηρείται μυστικότητα. Παρόλα αυτά, όπως αναφέρεται, δύναται η Επιτροπή σε εξαιρετικές περιπτώσεις να δημοσιοποιούνται τα πρακτικά.

Πάντως ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, εμμένει και επιμένει στην κάλυψη από το κανάλι της Βουλής των συνεδριάσεων, προκειμένου να “αποφεύγονται οι άστοχες ερωτήσεις και τα παρατράγουδα”.

nooz.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.