υπερηφάνεια των καιρών…


ΑιγινήτηςΓράφει ο Θεόφιλος Αιγινήτης*

Τι ποιό φυσικό πράγμα από το να αγαπάει μια μάνα το παιδί της.

Καθώς το φέρνει στον κόσμο, εκτός από τη μέριμνά της να το ποτίσει και να το  ταΐσει είναι και το πως θα το διαπαιδαγωγήσει καταλλήλως .

Η οικογένεια παίζει πρωταρχικό ρόλο στην εξέλιξη του παιδιού, με πρότυπα για το κορίτσι η μάνα και για το αγόρι ο πατέρας.

Αυτά τα παιδιά που τόσος λόγος γίνεται αυτές τις μέρες μετά την ληστεία της τράπεζας και του ταμιευτηρίου στην Κοζάνη, δεν είναι παιδιά που η κακούργα κοινωνία τα έβαλε στο περιθώριο και ζούσαν στην ανέχεια.

Αντιθέτως ήταν παιδιά μεσοαστικών οικογενειών που οι οικογένειές τους πιστεύω θα τους παρείχαν την άνετη ζωή και τα σινιέ ρούχα για να κάνουν τη φιγούρα τους.

Τώρα τι τάπιασε και τα βάλανε με την κακούργα αυτή κοινωνία που τους τα παρείχε όλα πλουσιοπάροχα, δεν μπορώ να βρω άλλη δικαιολογία παρά πως υπεύθυνη για την κατάληξή τους, που δεν μπορούσε να είναι διαφορετική, είναι η οικογένεια.

Όταν διαβάζω πως η μάνα δήλωσε πως είναι υπερήφανη που πιάσανε το γιο της με ένα καλάσνικοφ να απειλεί τον διευθυντή πως θα τον εκτελέσει και να κλέβει την τράπεζα και να ακούω τον πατέρα ενός άλλου να λέει πως όλη η οικογένεια είμαστε αναρχικοί και πως εγώ πιστεύω το γιο μου και όχι τα γουρούνια, τι κατάληξη περίμενε κανείς να έχουν αυτά τα παιδιά.    

Οι φωτογραφίες που έδωσε η αστυνομία στη δημοσιότητα σοκάρουν κάθε νουνεχή άνθρωπο για την κακοποίηση που δέχτηκαν. Η αγριότητα στο βλέμμα τους δείχνει άγριο ζώο που βρίσκεται σε αδιέξοδο και έτοιμο να χιμήξει να σε κατασπαράξει.

Δεν ξέρω όμως πουθενά στον κόσμο να γίνεται ανάκριση τρομοκράτη που τον πιάνουν επ’ αυτοφώρω να του προσφέρουν τέϊον με κέϊκ και κουλουράκια!

Τώρα όλοι αυτοί οι υπερευαίσθητοι που μάτωσε η ψυχή τους για την κακοποίηση των τρομοκρατών και ίσως δολοφόνων σε άλλες τους επιθέσεις σε τράπεζες, δεν τους είδα να δείχνουν την ίδια ευαισθησία για τις δολοφονίες των αστυνομικών που είχαν σχεδόν την ίδια ηλικία με τους κακοποιημένους συλληφθέντες.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε και την άγρια δολοφονία του ταξιτζή στην Πάρο και την πυρπόληση της MARFIN που κάηκαν ζωντανοί τρείς άνθρωποι μαζί με ένα παιδί που δεν πρόλαβε να δει τον κόσμο.

Η άκριτη συμπεριφορά ορισμένων πολιτικών που δεν ξεχνούν τις καταβολές τους και τα προσωπικά τους βιώματα καταφέρονται εναντίον της αστυνομίας γιατί έκανε τη δουλειά της.

Εσύ όμως κύριε που ακολούθησες το δρόμο της νομιμότητας και φοράς τη στολή με το εθνόσημο, πως φθάνεις στο σημείο να πλακώνεις στις μπουνιές ένα άνθρωπο δεμένο που δεν μπορεί να αμυνθεί και να υπερασπιστεί τον εαυτό του και μάλιστα ένα παιδί, έστω κι αν αυτό το παιδί εχτές ήθελε να σε κάψει ζωντανό όταν σε έλουζε με βόμβες μολότοφ.

Όπως σκλήρυνε η δική σου ψυχή με την εκπαίδευση που σου κάνανε, έτσι σκλήρυνε και η δική του ψυχούλα και πληρώνει σήμερα της αμαρτίες και τα κόμπλεξ των γονιών του γι’ αυτό δείξε λίγη κατανόηση.

Η μάνα του ενός δήλωσε ξεδιάντροπα πως είναι υπερήφανη για το γιο της, η δική σου στο χωριό δεν πιστεύω να ήταν το ίδιο υπερήφανη να σε βλέπει να δέρνεις ένα παιδί και μάλιστα δεμένο.

* Ο Θεόφιλος Αιγινήτης είναι  Ζωγράφος-Συγγραφέας  

tonoikaipnevmata

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.