Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους!


Γράφει ο Δευκαλίων

Τι έγινε παλληκάρια; Σας είδα λίγο πεσμένους εχθές το βράδυ.

Τι εννοώ;

Πρώτος και καλύτερος ο υπουργός Οικονομίας κ. Ι. Στουρνάρα. Αυτός δεν ήταν απλά πεσμένος, κατακίτρινος βγήκε από την σύσκεψη με τους τρεις μνημονιακούς αρχηγούς που έγινε στο Πρωθυπουργικό γραφείο, στο μέγαρο Μαξίμου.

Ακολούθησε ο σοφός και αξιοπρεπής γέροντας, ο κ.Φ. Κουβέλης, ο «καλός» της παρέας. Δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια του.

Για να ακολουθήσει στη συνέχεια ο τρίτος της παρέας, ο «πολύς» και «λαλίστατος» κ. Ε. Βενιζέλος, ο αρχηγός της συνιστώσας της Νέας Δημοκρατίας ονόματι ΠΑΝΕ.Ρ.Ε (Πανελλήνια Ριζοσπαστική Ένωση). Αυτός ήταν κατακόκκινος!

Τι είχε συμβεί;
Που να ξέρουμε εμείς οι άσημοι και ταπεινοί… Αφήνουμε λοιπόν τα άγνωστα και ανεξερεύνητα, τα σπουδαία και τα μεγάλα στους τρεις μνημονιακούς αρχηγούς και τον υπουργό Οικονομίας. Ας στενοχωρηθούν και αυτοί λιγάκι. Εμείς έχουμε παρά πολλούς λόγους να στενοχωριόμαστε.

Πάμε τώρα τα γνωστά και ταπεινά που γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες. Τι λένε λοιπόν αυτά τα νέα… Χαμός, έρεβος, μαυρίλα και απόγνωση!

Σύμφωνα πάντα με τις επίσημες ανακοινώσεις:
Τα έσοδα του Ιανουαρίου 2013 από ΦΠΑ είναι λιγότερα κατά  15% από τα αντίστοιχα έσοδα του Ιανουαρίου 2012.
Καλά το καταλάβατε! Έπεσαν τα φορολογικά έσοδα από τον άμεσο κύκλο της οικονομίας τον Ιανουάριο 2013, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο 2012 κατά 15%. Δηλαδή η οικονομική δραστηριότητα του Ιανουαρίου 2013 είναι κατά πολύ μικρότερη από την οικονομική δραστηριότητα του Ιανουαρίου 2012.

Σε απλά Ελληνικά; Η ύφεση θεριεύει! Και ακόμη μιλάμε για τα στοιχεία του Ιανουαρίου και τις εισπράξεις ΦΠΑ των προηγούμενων τριών μηνών . Καλά το καταλάβατε, οι τρεις προηγούμενοι μήνες είναι το Δ΄ τρίμηνο του 2012. Θα δείτε λοιπόν την επόμενη εβδομάδα που θα ανακοινωθεί η ύφεση του Δ΄ τριμήνου του 2012 τι έχει να γίνει!

Ο άσημος και ταπεινός Δευκαλίων τα είπε για την ύφεση του Δ΄ τριμήνου 2012 πριν από πάρα πολύ καιρό. Τα πρώτα στοιχεία μας επιβεβαιώνουν κατά τον πλέον τραγικό τρόπο. Όταν λοιπόν με το καλό την επόμενη εβδομάδα ανακοινωθούν και τα επίσημα στοιχεία τότε θα χάνει η μάνα το παιδί και ο σκύλος τον αφέντη. Η όπως το λέγαμε παλιά:

Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους!

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους!

  1. Ὁ/ἡ Basilias γράφει:

    Ομολογώ ότι δεν είναι καθόλου έτσι, δεν είναι ούτε τόσο ανόητοι, ούτε τόσο αφελείς, ούτε τόσο ανίδεοι σχετικά με τα οικονομικά, απλώς πετυχαίνουν αυτά ακριβώς που έχουν προσυπογράψει και δεχτεί εξ αρχής (και βέβαια δεν τα ανακοινώνουν, δεν είναι είπαμε ηλίθιοι, τι να μας πουν οτι συνειδητά σας καταστρέφουμε, όχι βέβαια) την καταστρόφή και παράδοση της χώρας, στα νέα αφεντικά της και σε όποιον αρέσει. Άρα λοιπόν, πετυχαίνουν όλους τους στόχους τους στο ακέραιο…. τα άλλα είναι για λαϊκή κατάναλωση………………..

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.