Σοκ! Σύμφωνα με τον Γιάννη Ντάσκα έβαλαν τον λύκο Μαρκογιαννάκη να φυλάει τα πρόβατα!


Κατάθεση εμπλέκει Μαρκογιαννάκη σε υπεράσπιση επίορκου εφοριακού 

«Ο δικηγόρος υπερασπίζεται ανθρώπους και όχι πράξεις», δηλώνει ο ίδιος 

Λάμπρος Σταυρόπουλος

Το όνομα του προέδρου της προανακριτικής επιτροπής για την λίστα Λαγκάρντ κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη, ενέπλεξε στην κατάθεσή του ο δημοσιογράφος κ. Ι. Ντάσκας αναφορικά με την ανάληψη από μέρους του, ως ποινικολόγου, της υπεράσπισης  εφοριακού της Α΄ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, η οποία εμπλέκεται σε υπόθεση διαφθοράς.

Πρόκειται για υπόθεση κυκλώματος εφοριακών της συμπρωτεύουσας οι οποίοι βαρύνονται με κατηγορίες για απόδοση ΦΠΑ σε εταιρεία – «φάντασμα» με την επωνυμία «ΑΡΤΖΑΝΙΔΗΣ ΣΟΛΩΝ».

Μάλιστα τα ονόματα δυο υψηλόβαθμων εφοριακών υπαλλήλων του κυκλώματος, «φιγουράρουν» στην λίστα Λαγκάρντ. Αλλά όπως δηλώνει ο κ. Μαρκογιαννάκης, η πελάτης του όχι μόνον δεν ανήκε στο εν λόγω παράνομο κύκλωμα, αλλά όταν αντιλήφθηκε τι συνέβαινε «κατοχύρωσε την υπηρεσία».

Ωστόσο, για την εμπλεκόμενη υπάρχουν τρείς καταδικαστικές αποφάσεις και τρεις αθωωτικές ενώ συνολικά βαρύνεται για 19 υποθέσεις, μια για κάθε υπογραφή που έβαζε στα σχετικά έγγραφα.

Το θέμα της πάντως εκκρεμεί στο Εφετείο, όπως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ο κ. Μαρκογιαννάκης, δηλώνοντας ότι ανέλαβε την υπεράσπισή της πριν τέσσερις μήνες ενώ ακόμη δεν παρέστη σε καμία δίκη.

Όπως τόνισε, εξάλλου, «ο δικηγόρος υπερασπίζεται ανθρώπους και όχι πράξεις», επισημαίνοντας ότι «είναι ρατσισμός να στερείς από κάποιον το δικαίωμα να έχει δικηγόρο, διότι υπάρχει το τεκμήριο αθωότητας». «Όταν μάλιστα διαγνώσεις ότι κάποιος είναι θύμα, κάνεις ό,τι μπορείς», ανέφερε, δηλώνοντας βέβαιος ότι η πελάτης του «θα καθαρίσει».

Αρνήθηκε δε οποιαδήποτε συνάφεια της εμπλοκής του ως δικηγόρου στην εν λόγω υπόθεση με το γεγονός ότι δυο μέλη του κυκλώματος είναι στην λίστα Λαγκάρντ, την οποία και διερευνά η προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

ΒΗΜΑ

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.