Βενιζελική πρωτοβουλία


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  Ευάγγελος Βενιζέλος θέλησε να κάνει αισθητή την παρουσία του και να ταράξει τα νερά με συνέντευξη τύπου που έδωσε την Πέμπτη, 7 του μήνα. Την παρουσίασε σαν πολιτικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες κατά του ρατσισμού και αποκλεισμού.

Ζήτησε λοιπόν να υπάρξει –λέει- πολιτική συμφωνία ώστε να μην συγκροτείται κοινοβουλευτική πλειοψηφία με την συμμετοχή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, εκτός των περιπτώσεων σύστασης εξεταστικών ή προανακριτικών επιτροπών.

Σχολιάζοντας την παγίωση της παρουσίας της Χρυσής Αυγής στις δημοσκοπήσεις σημείωσε το ότι «έχουμε πρόβλημα φτώχειας είναι προφανές, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βρούμε τη λύση στον φασισμό, στον ρατσισμό και στην ξενοφοβία».
Τέλος ανακοίνωσε την πραγματοποίηση ημερίδας για την αντιρατσιστική κινητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας στις 21 Φεβρουαρίου και Συνέδριο του ΙΣΤΑΜΕ για αναθεώρηση Συντάγματος.

Ο κατά κόρον, καθ’ έξι και κατ εξακολούθηση βιαστής του Συντάγματος, αυτός που δήλωνε δημόσια ότι το χαράτσι δεν μπορεί να ενσωματωθεί στους λογαριασμούς της ΔΕΗ γιατί είναι αντισυνταγματικό και την άλλη μέρα εφάρμοσε την ενσωμάτωση, για να μη απαριθμήσουμε τις άπειρες αντισυνταγματικές ενέργειες της κυβέρνησής του ακόμα και με τον σφετερισμό της εξουσίας με το παραμύθι του «λεφτά υπάρχουν», υπερφίαλος και αλαζόνας όπως πάντα έχοντας χάσει κάθε αίσθηση με την πραγματικότητα, νομίζει ότι αυτός κυβερνά τη χώρα, ότι είναι ο αντίστοιχος Λουδοβίκος ΙΔ, ο «L’ etat c’ est moi».

Ο ένθερμος «πατριώτης» που υπηρέτησε την πατρίδα του με μειωμένη θητεία και εξαγορά υπολοίπου με το τεράστιο ποσό των 27.000 δραχμών όπως δημοσιεύθηκε, εξακολουθεί να προκαλεί ζητώντας την πλήρη κατάργηση του Συντάγματος.

Ζητά (από ποιον;;) να μην λαμβάνεται υπόψη στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία η συμμετοχή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Προσπαθεί να πείσει ότι οι ψηφοφόροι της, αυτοί που αγανακτισμένοι έστειλαν με την ψήφο τους το κόμμα αυτό με την νόμιμη και δημοκρατική διαδικασία των εκλογών στο κοινοβούλιο, διαφέρουν από τους δικούς του ψηφοφόρους, που προτίμησαν το δικό του κόμμα επειδή ξεγελάστηκαν από τα πασοκικά παραμύθια.

Αναλογίστηκε άραγε ποτέ αυτός ο κύριος, ποιος έκανε μεγαλύτερο κακό στη χώρα και στους πολίτες της το δικό του κόμμα, ή η Χρυσή Αυγή που θέλει να τη βγάλει «παράνομη»;; Μήπως νομίζει ότι ο κόσμος ακόμα  τρώει από το κουτόχορτο  που είχαν μάθει να τον ταΐζουν χρόνια τώρα;;

Επικαλείται την Δημοκρατία αυτή που τη χρησιμοποιούν σαν προμετωπίδα οι απανταχού βιαστές της, που νομίζουν ότι η Δημοκρατία είναι λάστιχο και την προσαρμόζουν κατά το δοκούν στα μέτρα τους σαν να είναι το σαμάρι του γαιδάρου τους.

Για να καταλήξει αυτός ο μέγας «στοχαστής» ότι πρέπει (επί τέλους) να αλλάξει το Σύνταγμα, και  ανακοίνωσε την πραγματοποίηση ημερίδας για την αντιρατσιστική κινητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας στις 21 Φεβρουαρίου και συνέδριο του ΙΣΤΑΜΕ για αναθεώρηση Συντάγματος.

Και εδώ εκστόμισε την μεγάλη του μπαρούφα!

Άκουσον άκουσον, το Σύνταγμα να το αναθεωρήσει –λέει- ένα κατασκεύασμα  του φαύλου κόμματος που έγινε παρελθόν στη συνείδηση του κάθε Έλληνα.

Δηλαδή, Γιάννης να κερνά και Γιάννης να πίνει.

Τώρα, να ρωτήσουμε τι και ποιο είναι το ΙΣΤΑΜΕ;;

Αν από περιέργεια επισκεφτούμε την ιστοσελίδα του, θα πληροφορηθούμε ότι

Το Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ) – Ανδρέας Παπανδρέου, λειτουργεί ως ένα κέντρο σύγχρονου πολιτικού προβληματισμού (!!!),πολιτικής αναζήτησης (!!!)και επιστημονικής έρευνας (!!!) στο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Το ινστιτούτο χρηματοδοτείται από μέρος της κρατικής χρηματοδότησης του ΠαΣοΚ  και από έσοδα από ερευνητικές μελέτες που διεξάγει για τρίτους.

Εδώ θα πρέπει να γελάσουμε ελαφρώς, αφού είναι γνωστό ότι οι κρατικές χρηματοδοτήσεις προς το ΠΑΣΟΚ σίγουρα θα πρέπει να έχουν μειωθεί αφού μειώθηκε και η εκλογική δύναμη του, πρώτον, δεύτερον οι κρατικές χρηματοδοτήσεις έχουν υποθηκευτεί σε τράπεζες μέχρι το 2016, για δάνεια που σίγουρα έχουν γυρίσει ή θα γυρίσουν «κόκκινα», αλλά και τρίτον αν «υπήρχαν λεφτά» θα μπορούσαν να πληρώσουν τους υπαλλήλους του κόμματος που παραμένουν μήνες απλήρωτοι, όπως και οι ενοικιαστές του κτηρίου τους.

Ένα άλλο που παρατηρούμε στην ιστοσελίδα του ΙΣΤΑΜΕ, είναι η αναφορά ότι το IΣTAME είναι επίσημα αναγνωρισμένο και ως Mη – Κυβερνητικός Οργανισμός από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Είναι λοιπόν άλλη μια ΜΚΟ ανάμεσα στις τόσες άλλες που ερευνώνται από τις Εισαγγελικές Αρχές και χρηματοδοτούνται από τον κρατικό κορβανά.

Εκείνο όμως που ξενίζει είναι ότι εμφανίζεται να είναι μια ΜΚΟ «φάντασμα», αφού στην παρουσία του στην ιστοσελίδα αναφέρεται ότι διαθέτει επιστημονικό συμβούλιο αποτελούμενο από Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, και δέκα εννέα (19) μέλη ανύπαρκτα, αφού δεν αναφέρονται καν τα ονοματεπώνυμα παρά μόνο οι τίτλοι, αλλά και το ΔΣ του ΙΣΤΑΜΕ που το συνθέτουν Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γραμματέας, Ταμίας και επτα (7) μέλη, που είναι και αυτά ανύπαρκτα, καθώς εμφανίζονται να υπάρχουν μόνο οι τίτλοι.

Αυτή λοιπόν  η ύποπτη ΜΚΟ θέλει ο πολύς  Βενιζέλος να επιμεληθεί την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Δεν είναι μόνο το όψιμο ενδιαφέρον που επιδεικνύει ο συνταγματολόγος, αλλά και ο φορέας που θα αναλάβει την αναθεώρηση.

Λες και δεν υπάρχουν στη χώρα καταξιωμένοι και έντιμοι Συνταγματολόγοι, εκτός από αυτούς που επί σειρά ετών έχουν «καπαρώσει» τα βουλευτικά έδρανα, επιστημονικοί φορείς, πρωτοβουλίες πολιτών που μπορούν να συμβάλλουν με τις γνώμες και τις απόψεις τους σε μια δημιουργία θετικής δημοκρατικής συνταγματικής έκφρασης, ακόμα και απλοί πολίτες με τις θέσεις τους (τι άλλο πιο δημοκρατικό), πολύ περισσότερο που το Σύνταγμα (υποτίθεται ότι) κατοχυρώνει τα δικαιώματα των πολιτών.

Τι περισσότερο θα «προσφέρει» το ΙΣΤΑΜΕ, άλλο από το να προσπαθήσει να κατοχυρώσει ακόμα περισσότερο πασοκικά, πράσινα, και άνομα συμφέροντα;;;

Αναλογιζόμενος λοιπόν αυτά, όλως τυχαία διάβασα χθες μετά από την ανακοίνωση του «αρχηγού» και μια επίσης χθεσινή δημοσκόπηση της public issue του ΣΚΑΪ που δίνει: ΠαΣοΚ  7%, Χρυσή Αυγή  11,5%.

Τότε κατάλαβα την πρεμούρα και την έκρηξη δημοκρατικής ευαισθησίας του Ε.Βενιζέλου.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ Βενιζελική πρωτοβουλία

 1. Ὁ/ἡ oxtapus γράφει:

  Reblogged this on Oxtapus *beta and commented:
  Προσθέστε ἐδῶ τὴν δική σας ἄποψη… (προαιρετικό)

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ GEO γράφει:

  «έχουμε πρόβλημα φτώχειας είναι προφανές, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βρούμε τη λύση στον φασισμό, στον ρατσισμό και στην ξενοφοβία».

  Δεν το ειπε ακριβως ετσι αλλα “…..αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βρούμε τη λύση στον φασισμό, στον ρατσισμό ,τον αντισημιτισμό και στην ξενοφοβία».!
  Και πρόσθεσε ” ειμαστε ενα ευνομούμενο κρατος με συνταγμα , νομους και ολους τους κανονες που διέπουν …”
  Βρε μπας και το 4% τον εχει σαλταρει και δεν ξερει τι λεει;

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.