Κάνουν την Ελλάδα αποικία – Μπανανία


Κάνουν την Ελλάδα αποικία - Μπανανία

-Τι λέει το άρθρο 16 του Μνημονίου για ΤΑΙΠΕΔ και αποκρατικοποιήσεις -Αποφασισμένοι να επιβάλλουν τη θέλησή τους οι δανειστές

Έχουμε σχεδόν εξαντλήσει το δεύτερο μήνα του 2013 και η αποτελεσματικότητα του ΤΑΙΠΕΔ, σε ότι αφορά την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, είναι μηδενική.

Η σύγκρουση ισχυρών γεωπολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων αλλά και ο διάχυτος φόβος για κοινωνικές αντιδράσεις και… ειδικά δικαστήρια οδηγούν σε αυτούς τους απελπιστικά, για τους δανειστές, αργούς ρυθμούς.

Οι δανειστές και ιδιαίτερα το Βερολίνο δεν δείχνουν υπομονή και κατανόηση, με αποτέλεσμα να είναι επισφαλής η θέση των μελών του Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ και κυρίως των κ.κ. Αθανασόπουλο και Εμίρη που αλληλοϋποβλέπονται όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Όπως όλα δείχνουν το Βερολίνο πιέζει για αλλαγές προσώπων στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, που δεν θα φοβούνται την παραπομπή σε ειδικό δικαστήριο ή δεν θα μπορούν και να παραπεμφθούν.

Αυτό θα συμβεί αν δεν είναι Έλληνες πολίτες και αυτός είναι και ο στόχος.

Οι δανειστές είναι αποφασισμένοι να ενεργοποιήσουν το άρθρο 16 του Μνημονίου Οικονομικών και Χρηματοπιστωτικών Πολιτικών, που προβλέπει αντικατάσταση των μελών του Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ αν υπάρχει μεγάλη απόκλιση στόχων για δύο τρίμηνα, το ένα σχεδόν εξαντλήθηκε.

Στο ίδιο άρθρο προβλέπεται ότι «η κυβέρνηση δεσμεύεται να απομονώσει τη διαδικασία αποκρατικοποιήσεων από πολιτικές πιέσεις».

Με τον όρο πολιτικές πιέσεις, οι δανειστές εννοούν:

-Ενδεχόμενο έλεγχο από τη Βουλή και αμφισβήτηση των διαδικασιών.

-Εμπλοκή της Δικαιοσύνης.

-Αντιδράσεις τοπικών φορέων (Δήμων) αλλά και κοινωνικών ομάδων.

Αυτό σημαίνει σκλήρυνση της στάσης της κυβέρνησης τους επόμενους μήνες, ακόμα και παράκαμψη της Βουλής και της Δικαιοσύνης, σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ήδη η κυβέρνηση Σαμαρά έδωσε τις πρώτες εξετάσεις. Ο κατηγορούμενος για κακουργήματα Πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ κ. Γεωργίου παραμένει στη θέση του, παρά την ποινική δίωξη εις βάρος του.

Με τον ίδιο τρόπο, θα εξασφαλιστεί και ένα ισχυρό πέπλο προστασίας στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ που θα κληθεί να πάρει τις κρίσιμες αποφάσεις.

newsbomb.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Κάνουν την Ελλάδα αποικία – Μπανανία

  1. Ὁ/ἡ oxtapus γράφει:

    Reblogged this on Oxtapus *beta.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.