Θα μας κάνουν Ζιμπάμπουε


Γράφει η Μιχαλού

Μας το σφύριξε κανονικά ο  γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος… Η εσωτερική και εξωτερική Τρόικα έχουν σχεδιάσει  να μειώσουν κι άλλο τους μισθούς, διότι σου λέει «Το μοναδιαίο κόστος εργασίας μειώθηκε στην Ελλάδα αλλά ο κατώτατος μισθός παραμένει σε υψηλά επίπεδα και αυτό πρέπει να το προσέξουμε στην ανάπτυξη». Θεωρεί δηλαδή  υπερβολικά τα 586 ευρώ του βασικού μισθού ή τα 511 για τους νέους κάτω των 25 ετών.
Αν είναι έτσι κύριε Μέργο να ξεκινήσουμε το κόψιμο από τον δικό σου μισθό σου κάτω από τον κατώτατο!!! Σήμερα ο μισθός του ανέρχεται σε 3.700 ευρώ και το επίδομα θέσης ευθύνης σε 1.000 ευρώ. Και επειδή αυτά δεν είναι αρκετά, πληρώνεται και έξοδα παράστασης 300 ευρώ.
Θυμίζουμε δε ότι το ίδιο ακριβώς επιχείρημα περιελάμβανε και στην έκθεσή της η Τρόικα, πριν την εκταμίευση της δόσης του Ιανουαρίου.
Βέβαια βγήκε το βαρύ πυροβολικό της Κυβέρνησης Στουρνάρας και Βρούτσης προσπαθώντας να τα μαζέψουνε… Αλλά και ο ίδιος ο Μέργος  αμέσως μετά έβαλε όπισθεν στις δηλώσεις του… Τι να το κάνεις όμως!
Αυτό έχουν στο νου τους να κάνουν και μάλιστα σκέφτονται να το προχωρήσουν μέσα στην Άνοιξη. Για την κάθε είδους τρόικα ο Μέργος ήταν το τέλειο άλλοθι για να ζητήσει περισσότερα και ακόμα πιεστικότερα Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η  κυβέρνηση ετοιμάζει νόμο που θα «φρενάρει» τις απεργίες , γιατί λέει και ένα τζιμάνι υπουργείου «Δεν μπορεί να υποχρεωνόμαστε σε συνεχείς επιστρατεύσεις απεργών για να λειτουργήσει η κοινωνία»!!!
Έχουν αποθρασυνθεί τελείως!!!

topontiki.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.