Ρουπακιώτης σε βουλευτές ΝΔ: Τώρα θυμηθήκατε την εθνική κυριαρχία;


Την έντονη αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, προκάλεσε η στάση βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι ανέφεραν ότι θα καταψηφίσουν δύο άρθρα του νομοσχεδίου περί ναρκωτικών με το σκεπτικό ότι «εκχωρείται εθνική κυριαρχία».

Πρόκειται για τα άρθρα 62 και 83 που υποχρεώνουν τον Αρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας να «αναψηλαφούν» αποφάσεις τους για τις οποίες εκφράζουν ενστάσεις τα ευρωδικαστήρια.

Σύμφωνα με τον υπουργό, τα άρθρα ενισχύουν το «κράτος δικαίου», οι βουλευτές της ΝΔ όμως, αλλά και αυτοί των Ανεξάρτητων Ελλήνων, λένε ότι «ανοίγουν τον δρόμο σε Τουρκική Ένωση Θράκης και άλλους ναεπαναφέρουν τις αλυτρωτικές τους απαιτήσεις».

«Από την στιγμή που προσχωρήσαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ένα μέρος της εθνικής μας ανεξαρτησίας εκχωρήθηκε. Από την στιγμή που συμμετέχουμε σε ευρωπαϊκούς θεσμούς ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας εκχωρήθηκε», ανέφερε ο Α.Ρουπακιώτης, απευθυνόμενος σε όσους επικαλέστηκαν την εθνική κυριαρχία.

«Φτάσαμε στο σημείο να προσδεθούμε στις απαιτήσεις των δανειστών μας, υπαχθήκαμε σε μια σύμβαση με το πιο σκληρό δίκαιο. Εκεί δεν χάσαμε εθνική κυριαρχία και την θυμηθήκαμε σήμερα;», αναρωτήθηκε.

Για τα περί «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» ανέφερε ότι «αυτά ειλικρινά, δεν μπορώ να τα παρακολουθήσω. Είναι πάνω από τις δυνατότητές μου. Δηλαδή τι μου προτείνετε; Μου λέτε πως για να μην επανέλθει μια Ένωση μετά από 10 χρόνια εμείς πρέπει να ξεχάσουμε το Κράτος Δικαίου».

Τέλος, σχετικά με τον «αιφνιδιασμό» ορισμένων βουλευτών της σχετικά με ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου, ο Α.Ρουπακιώτης είπε ότι «όλο το νομοσχέδιο ήταν στο διαδίκτυο για διαβούλευση. Θα μπορούσατε να το δείτε. Επίσης θα μπορούσατε να έχετε καλέσει και εμένα σε μια συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής σας Ομάδας για να σας ενημερώσω».

TVXS

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.