Απειλητική επιστολή τουρκικού ΥΠΕΞ στους κολοσσούς πετρελαίου


Γράφει ο Μανώλης Κωστίδης

Η Τουρκία προσπαθεί με κάθε μέσο να πιέσει τις διεθνείς εταιρείες ερευνών πετρελαίου και φυσικού αερίου για να μη συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς που κήρυξε η Κυπριακή Δημοκρατίας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας φέρεται να έχει στείλει μυστική επιστολή σε όλες τις εταιρείες και αναφέρει πως «οι τουρκοκύπριοι έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους Ελληνοκύπριους σε όλους τους φυσικούς πόρους που βρίσκονται εντός των χωρικών υδάτων του νησιού. Η άγνοια αυτής της πραγματικόηττας και η μονόπλευρη προκλητική δραστηριότητα των ελληνοκυπρίων είναι μια κατάσταση που δεν είναι αποδεκτή».

Στην ίδια επιστολή το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται «πως όσες εταιρείες συμμετέχουν στους διαγωνισμούς της ελληνοκυπριακής διοίκησης (σ.σ. Κυπριακή Δημοκρατία) τότε η Τουρκία θα επανεξετάσει τη συμμετοχή τους στους διαγωνισμούς ενέργειας».

Στο τέλος της επιστολής η Άγκυρα απειλεί ξεκάθαρα τους παγκόσμιους κολοσσούς « στις θαλάσσιες αυτές περιοχές που υπάρχουν διαφορές λόγω του Κυπριακού ζητήματος θα ήταν καλό να μην πραγματοποιήσετε δραστηριότητες»!

Η τουρκική εφημερίδα Hürrriyet αναφέρει πως οι πιέσεις της Άγκυρας είχαν αποτέλεσμα και πολλές εταιρείες την τελευταία στιγμή αποσύρθηκαν από τους διαγωνισμούς της Κύπρου και τονίζει πως στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών λένε πως “η πολιτική μας στην ανατολική Μεσόγειο ήταν ξεκάθαρη από την αρχή. Είχαμε τονίσει πως θα επανεξετάσουμε τις σχέσεις μας. Δεν θα φοβηθούμε αν αυτές οι εταιρείες ας είναι η ΕΝΙ, Shell, Chevron”.

Πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ Απειλητική επιστολή τουρκικού ΥΠΕΞ στους κολοσσούς πετρελαίου

 1. Ὁ/ἡ oxtapus γράφει:

  Reblogged this on Oxtapus *beta.

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ GEO γράφει:

  Και αυτοι φοβηθηκαν εε;
  Τι λες βρε παιδι μου!

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.