Ο Μέργος € 3.700,00 κι ο μούργος € 370,00


mourgo

του Στρατή Μαζίδη

Τελικά αυτό που διαπιστώνει κανείς είναι πως όταν το στομάχι είναι γεμάτο, τότε ο άνθρωπος τελεί υπό καθεστώς νωθρότητας και θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός για να μην εκτίθεται με όσα δηλώνει ή πράττει.

Ο ΓΓ του ΥΠΟΙΚ κος Μέργος ανήκει στην κατηγορία των απρόσεκτων. Στο Κολωνάκι, τη Βούλα και τη Φιλοθέη δεν υπάρχει πείνα. Κάπου λοιπόν ανάμεσα στο κάπνισμα ενός Αβάνας ή μετά το φουαγκρά σκέφτηκε πως ο βασικός μισθός των € 586,00 ευρώ που για ένα νέο κάτω των 25 μεταφράζεται σε € 426,00 καθαρά (ή € 370,00 δίχως τα οδοιπορικά) αποτελεί υψηλότατη αμοιβή.

Έτσι είναι νεαρέ μου.

Τι σημασία έχει αν βγήκες από ΑΕΙ, κολλέγιο, μεταπτυχιακό, τεχνική σχολή, σχολείο ή την κοιλιά της μητέρας σου;

Έπρεπε να γεννηθείς Μέργος. Όμως μας βγήκες μούργος.

Ο κος Μέργος μόνο από το ΥΠΟΙΚ καθαρίζει € 3.700,00 το μήνα όπως διαβάζουμε στις ιστοσελίδες. Εσύ ΑΝ ποτέ βρεις δουλειά γιατί στα 22 και 23 σου θα σου ζητήσουν προϋπηρεσία, θα πάρεις το 1/10.

Γιατί; C’est la vie.

Ο κος Μέργος θέλει € 370,00 το Σαββατοκύριακο για την αναψυχή του ή για μια βραδιά σε ένα καλό και ακριβό restaurant όπου θα δροσίσει τα χείλη του με ακριβό γαλλικό κρασί και θα ταξιδέψει τον ουρανίσκο του με τις σπεσιαλιτέ του chef.

Την ίδια ώρα εσύ θα μετράς τα € 370,00 καμιά 20αρια φορές μπας και πολλαπλασιαστούν ή σκεπτόμενος πως θα καταφέρεις με τα χρήματα αυτά να πληρώσεις τους λογαριασμούς που έχουν σχηματίσει πυργάκι πάνω στο τραπέζι.

Έχει δίκιο ο κος Μέργος, € 370,00 είναι πολλά χρήματα για ένα νέο. Γιατί στην ουσία αυτό μας λέει όταν μια νέα μείωση θα συμπαρασύρει τα πάντα.

Του διαφεύγει όμως ένα πράγμα και που το έχουμε ξαναπεί αρκετές φορές. Ότι όσο και να μειώσει το μισθό, ο μούργος όταν οδηγηθεί στο έσχατο σημείο ανέχειας θα καταφέρει να αγοράσει ένα γιαταγάνι. Και τα κεφαλάκια κεφαλάκια όσων αμολάνε τέτοιες κοτσάνες δεν τα βλέπω καλά. Κι είναι κατηφόρα από την Ερμού ως το Μοναστηράκι…

freepen.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.