Βαρουφάκης: Καταστρέψαμε ζωές για να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα


«Ο Ολι Ρεν είναι ιδιαίτερα αγράμματος και κίτρινος ευρωπαίος υπαλληλίσκος»…

«Ήρθε η ώρα για την Ελλάδα να διεκδικήσει αναθεώρηση του Μνημονίου» είπε ο γνωστός οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος καταφέρθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του κοινοτικού Επιτρόπου Ολι Ρεν.

«Η Τρόικα δεν θέλει να παραδεχθεί το «λάθος» στη συνταγή της Ελλάδας που ομολόγησε το ΔΝΤ. Αν παραδεχόταν ο Ολι Ρεν το λάθος, αυτός ο ιδιαίτερα αγράμματος και κίτρινος Ευρωπαίος υπαλληλίσκος θα έπρεπε να δεχθεί ένα τεράστιο κούρεμα του δημοσίου χρέους» δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης στην πρωϊνή εκπομπή του ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη.

«Έχει υποχρέωση ως υπαλληλίσκος τρίτης κατηγορίας που είναι να αρνηθεί το λάθος του ΔΝΤ. Και το αρνείται» τόνισε ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα έχει πλέον πρωτογενές πλεόνασμα. Πρέπει να πει επιτέλους στον κ. Ρεν ότι εμείς δεν θα πάρουμε την επόμενη δόση αν εσύ δεν θες να αλλάξεις τον πολλαπλασιαστή, αν δεν αναθεωρηθεί το Μνημόνιο» επεσήμανε ο οικονομολόγος και πρόσθεσε ότι αυτό αποτελεί απειλή για τους δανειστές, αφού τα χρήματα της δόσης θα τα πάρουμε για να ξεπληρώσουμε τους ίδιους τους εταίρους.

«Καταστρέψαμε ζωές για να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτό πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε ως ατού απέναντι στον Ολι Ρεν και την Μέρκελ. Ο Ρεν και ο Ντράγκι είναι διατεθειμένοι να βάλουν νερό στο κρασί τους. Αλλά αν δεν τους απειλήσουμε δεν θα πάρουμε τίποτα» κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.

epikaira.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Βαρουφάκης: Καταστρέψαμε ζωές για να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα

  1. Ὁ/ἡ Ishkandar Raskolnick γράφει:

    Αν ο κ. Μπαρουφάκης, ως οικονομολόγος, αν αντί να εκφράζεται με ανοίκειους χαρακτηρισμούς στον υπάλληλο Ρεν, εξηγούσε ότι το πλεόνασμα είναι απλώς ταμειακό, μόνο και μόνο επειδή το κράτος δεν πληρὠνει τις υποχρεώσεις του, θα πρόσφερε περισσότερες υπηρεσίες στον μέσο τηλεθεατή και λιγότερες στην Τηλεδημοκρατία που με συνέπεια υπηρετεί…

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.