Κάνουμε «χαμένη γενιά» της Ευρώπης, τα παιδιά μας


"γνῶθι σαὐτόν"Στο όριο της φτώχειας 3 στα 10 παιδιά στις χώρες PIIGS. Για «χαμένη ευρωπαϊκή γενιά» κάνει λόγο η οργάνωση Caritas

Τα παιδιά της κρίσης κινδυνεύουν να εξελιχθούν στη «χαμένη γενιά» της Ευρώπης, καθώς θα αντιμετωπίσουν συνθήκες φτώχειας εξαιτίας της ανεργίας και των σκληρών μέτρων λιτότητας που εφαρμόζονται στην ήπειρο.

Η διεθνής φιλανθρωπική οργάνωση Caritas ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι περίπου τρία στα 10 παιδιά σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ιταλία και Ισπανία έχουν πέσει κάτω από τα όρια της φτώχειας ή βρίσκονται κοντά σε αυτά.

Στην Ελλάδα, η ανεργία των νέων έχει ξεπεράσει το 60%. Στην Ισπανία πάλι βρίσκεται πάνω από το 50%, ενώ στην Πορτογαλία ξεπέρασε το 40%.

Σύμφωνα με το think tank Bruegel, το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στις υπερχρεωμένες χώρες της περιφέρειας της ευρωζώνης, αλλά θα μπορούσε να ανακόψει την ανάκαμψη που έχει ξεκινήσει δειλά στην Ευρώπη.

Στις χώρες της ευρωζώνης όπου εφαρμόζονται μνημόνια, καθώς και στην Ιταλία, δημιουργείται μία μεγάλη τάξη υποσιτισμένων νέων ανθρώπων χαμηλής εκπαίδευσης με πεσμένο ηθικό και λιγοστές προοπτικές εργασίας, ανέφερε η Caritas.

«Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει όχι μόνο μία, αλλά πολλές χαμένες γενιές στην Ευρώπη», είπε η οργάνωση επικαλούμενη στατιστικά στοιχεία της ΕΕ.

papaioannou-giannis.net

Πληροφορίες απο το ΒΗΜΑ

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Κάνουμε «χαμένη γενιά» της Ευρώπης, τα παιδιά μας

  1. Ὁ/ἡ Archaeos Pteryx γράφει:

    και τα παιδιά ΤΟΥΣ

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.