ΣΕ ΔΙΚΗ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ


Σε δίκη παραπέμπονται ο πρώην δήμαρχος του Αποστόλου Παύλου Ημαθίας και ένας πρώην ταμίας του ίδιου δήμου, οι οποίοι κατηγορούνται πως υπεξαίρεσαν ποσό μεγαλύτερο των 1,3 εκατομμυρίων ευρώ από τα δημοτικά ταμεία κατά την χρονική περίοδο 2003 – 2006.

Ανάμεσα στα χρήματα που υπεξαιρέθηκαν βρίσκεται και ποσό ύψους 400.000 ευρώ, το οποίο είχε παραχωρηθεί ως επιχορήγηση από τον ΟΠΑΠ, με σκοπό την κατασκευή και την βελτίωση αθλητικών έργων στην περιοχή. Τα έργα θα γίνονταν στη μνήμη των 21 μαθητών που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη το 2003.

Όπως αναφέρεται στο βούλευμα του δικαστικού Συμβουλίου, έργο που επρόκειτο να γίνει στο Μακροχώρι, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, δεν κατασκευάστηκε ποτέ, ενώ ακόμη 100.000 ευρώ, που προοριζόταν για τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών στην Κουλούρα, δεν δόθηκαν στον εργολάβο.

Ο πρώην δήμαρχος αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι έγιναν εξωλογιστικές πληρωμές που αφορούν προμήθειες για έργα και μισθοδοσίες υπαλλήλων. Ο κατηγορούμενος δήμαρχος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφότου κατέβαλε εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ. Περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν και στον ταμεία.

Οι κατηγορούμενοι θα δικαστούν ενώπιον του Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

skai.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.