«Πρώην, τέως, νυν» και οι…εργάτες χώρια


Νικολαϊδης ΘανάσηςΤου ΘΑΝΑΣΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ

ΘΑ επιμείνουμε στο θέμα. Στο ποινικό μέρος της εγκληματικής εισβολής των κουκουλοφόρων και στην άφρονα Πολιτεία, με τις ετεροβαρείς έγνοιες και προτεραιότητές της.

ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΑ τα παλικαράκια, αλλά όχι ιδιαιτέρως ευφυή. Δεν σου παρέχει την ανωνυμία η κουκούλα σε κεφάλια 40-50 ανεγκέφαλων «συναγωνιστών». Θα βρεθεί συνεργός (στο έγκλημα), αλλά όχι…αμέμπτου ηθικής και μπεσαλής. Θα σε προδώσει ξερνώντας την αλήθεια και ο ηρωισμός σου θα καθίσει στο σκαμνί.

ΚΙ ύστερα; Ξανά φόβος και δέος να προσέλθει στη δουλειά του ο εργαζόμενος. Είναι κάποιας…διαλογής πολίτης και δεν το’ χει καημό να τον (προ)φυλάξει η Πολιτεία. Αλλού  στραμμένη η προσοχή της, για άλλους κι άλλες νοιάζεται και μεριμνά, με τα εντεταλμένα όργανα και τις ανησυχίες της. Κι αν θέλεις δείγμα γραφής της, δες, σκέψου και θυμήσου. Με όλες τις κυβερνήσεις και χωρίς η (εκάστοτε) αντιπολίτευση να προβάλλει…σθεναρή αντίσταση, πρώην, τέως και νυν πολιτικοί με χωροφύλακες ξοπίσω τους μη (μας) πάθουν κάτι κι ας είναι οι πρωταίτιοι της κατάντιας μας. Θεωρητικά και πρακτικά. Τους φυλάνε και οι δυνάμεις επαρκούν. Με τους φρουρούς, για τα μαγαζιά και τη βουλή, σε χορούς και πανηγύρια. Με φρουρούς (του δημοσίου) ακόμα και στα ακίνητα (διάβαζε βίλες τους κτηθείσες εν τη πολιτική).

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ το Κράτος με τον «Ελληνικό Χρυσό». Μέτρησε η ζημιά, δεν μετρούν οι άνθρωποι. Ανησυχεί το Κράτος για την ψυχολογία των επενδυτών, δεν της καίγεται καρφί για την ασφάλεια των εργαζομένων για λογαριασμό του. Μόνο αν κάτι ακουστεί για «τρομοκράτες» βαράει συναγερμό. Και βγάζει με απόχη τους «τσαλακωμένους», μοστράρει τη φάτσα τους στο «γυαλί» και πάει για ύπνο. Συνεδρίασαν, όταν χρειάστηκε, οι εθνοπατέρες μας με τα ΜΑΤ ολόγυρά τους. Για την ασφάλεια και την…τιμή τους. Μη τους αγγίξει διαδηλωτής, ή τους πετάξει αυγά, μη τους πιάσει βόλι τρομοκράτη.

ΟΙ παραπανίσιοι στο δημόσιο απειλούνται με απόλυση-δεν είναι ώρα για απολύσεις. Οι «πρώην, τέως και νυν» είναι χορτάτοι από φρουρούς. Οι εργαζόμενοι στον Ελληνικό Χρυσό κινδυνεύουν και η Πολιτεία δεν ευαισθητοποιείται, παραμένοντας στις επιλογές της. ΚΙ εμείς επιμένουμε. Να το σκεφθεί καλά η (συγ)κυβέρνηση. Να πάρει μέτρα περιφρούρησης των εργαζόμενων. Μας είναι πολύτιμοι όσο ο χρυσός, έναντι πολλών κίβδηλων και «παραχαραγμένων» του Κοινοβουλίου, με ανάμεσά τους κάποιους…ντενεκέδες.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.