Σε φτωχοποίηση οδηγούν συνειδητά την κοινωνία – Κόβουν με τη χατζάρα μικρές και μεγάλες συντάξεις


Οι… επιτυχίες της κυβέρνησης, που οδηγούν συνειδητά στη φτωχοποίηση της κοινωνίας, συνεχίζονται αδιάκοπα.

Και αφορούν όχι μόνο τους μεροκαματιάρηδες, τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, τους ανέργους, τους συνταξιούχους των 300 ευρώ, τους μικρομεσαίους που έχουν βαλθεί να τους εξαφανίσουν και το βλέπουμε με τα λουκέτα να πολλαπλασιάζονται εν ριπή οφθαλμού, τους ιδιοκτήτες των 50 και των 100 χιλιάδων ευρώ και των αγροτεμαχίων, αλλά και τους δικαστικούς και στρατιωτικούς, εν ενεργεία, συνταξιούχους και απόστρατους, ακόμη και τους συνταξιούχους βουλευτές. Όλων των παραπάνω κλάδων οι μειώσεις έχουν ξεπεράσει το 50% των αποδοχών που έπαιρναν.

Μόνιμο το ερώτημα και η απορία:…

Κόβεις τις συντάξεις και την ίδια ώρα ανεβάζεις τους φόρους. Με τι λεφτά θα πληρωθούν; Αυτό, αν δεν το έχουν σκεφθεί οι εγκέφαλοι του οικονομικού επιτελείου, ο πρωθυπουργός δεν αντιλαμβάνεται ότι έχουν στερέψει τα πάντα και εκ του μη έχοντος δεν έχει τίποτε πλέον να πάρει;

Οι παρακάτω συγκεκριμένες περιπτώσεις δείχνουν πού έχουν φτάσει οι συντάξεις των ανώτατων δικαστικών, των στρατιωτικών και των βουλευτών.

• Από 4.660 ευρώ που ήταν η σύνταξη, πριν από την κρίση, πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, με τη μία μετά την άλλη περικοπή κατέληξε στα 1.588,27 ευρώ. Τόση ήταν η σύνταξη που πήρε τώρα. Πάλι καλά που δεν του έκοψαν τα 27 σεντ…

• Χατζάρα και στους απόστρατους. Πρώην υποναύαρχος έπαιρνε σύνταξη πριν από δύο χρόνια 2.100 ευρώ και τώρα πήρε 1.300 ευρώ. Το κλίμα στον χώρο των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων είναι γεμάτο οργή και η αγανάκτησή τους θα καταγραφεί πάρα πολύ έντονα όποτε στηθούν οι κάλπες. Και μην ξεχνάμε ότι είναι ένας χώρος που στη συντριπτική του πλειοψηφία μέχρι τώρα ψήφιζε συντηρητικά.

• Η ανωτάτη σύνταξη (οι δικαιούχοι είναι ελάχιστοι) είχε κατέβει στα 2.200 ευρώ, τώρα θα μειωθεί κατά 20% και θα πάει γύρω στα 1.800 ευρώ – και θα φορολογηθεί από πάνω.

Το Παρόν

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.