Οι χάνοι και οι μούργοι


Έκανε λάθος το ΔΝΤ; Φυσικά και όχι. Το είπε και ο μαρτυριάρης Όλι Ρεν. Τα αποτελέσματα της πολιτικής ΔΝΤ τα ξέρουν όλοι, χρόνια τώρα. Και προπαντός τα ξέρει το ίδιο το ΔΝΤ.

Ο στόχος τους ήταν η εξαθλίωση και η εύκολη χειραγώγηση. Όλα τα άλλα είναι για να έχει να σχολιάζει ο Πρετεντέρ (αποκτάω εμμονές να το προσέξω).

Γιατί η κυβέρνηση αντέδρασε όταν ο Μέργος είπε ότι είναι υψηλοί οι κατώτατοι μισθοί και ότι πρέπει να μειωθούν κι άλλο;

Γιατί το είπε χωρίς να βάλει και έναν εκβιασμό μέσα: να έλεγε δηλαδή ή θα μειωθούν οι μισθοί ή θα βγούμε από το ευρώ δεν θα πάρουμε την δόση, ή έστω να έλεγε ότι αν δεν μειωθούν οι μισθοί θα έρθουν οι νεφελίμ να μας πιουν το αίμα…

Οπότε, η μείωση θα γίνει αλλά θα ανακοινωθεί κάποια στιγμή που θα είναι δραματική για την χώρα. Και θα συνοδεύεται από κόκκινες γραμμές και φυσικά υπεύθυνες ροζ κορδέλες.

Η κυβέρνηση σκέφτεται να καταργήσει τις απεργίες. Επειδή όμως διαφωνεί ο υπεύθυνος πασοκοφώτης θα το κάνει με έμμεσο τρόπο.

Καταργεί τις θέσεις εργασίας οπότε ποιος θα απεργήσει;

Μετά τον Χριστόδουλο που διάβαζε, την Ντόρα που ταξίδευε, τον Χρυσοχοΐδη που δεν διάβαζε, προστέθηκε στην παρέα και ο Αρούλης που γενικώς δεν καταλάβαινε…

Τόσα χρόνια υπουργός ήταν και όπως μας είπε δεν κατάλαβε τίποτα από αυτά που γινόταν στην οικονομία επί κουρασμένου.

Είχε προσηλωθεί τόσο πολύ στην διαμόρφωση του ντεκόρ των υπουργείων που ατομική βόμβα να

έπεφτε έξω από το γραφείο του χαμπάρι δεν θα έπαιρνε.

Το μόνο που έπαιρνε ήταν ο μισθός του υπουργού.

Σου λένε με περισσό θράσος ότι είναι πανηλίθιοι και άχρηστοι για να υπηρετούν το γενικό καλό και εμείς τους βλέπουμε. Και συνεχίζουμε να τους ψηφίζουμε.

Καλά μας κάνει η Μέρκελ και ο Σφουγγαράκης με τον Μπένι και τον υπεύθυνο πασοκοφώτη.

Καπάκι έρχεται και ο άλλος σωτήρας, ο όλα τα διαλύω Ανδρέας Κλαψολοβέρδος και γεμάτος περηφάνια μας λέει ότι χωρίς την πίεση της τρόικας τα κατάφερε και στην υγεία και στα εργασιακά.

Τα διέλυσε με μια ανάσα. Τόσο άξιο πολιτικό δεν έχω ματαδεί. Σε χρόνο ρεκόρ σμπαράλιασε την υγεία και ισοπέδωσε εργασιακά και ασφαλιστικό. Και πανηγυρίζει…

Και επειδή γνωρίζει ότι απευθύνεται και σε χάνους περιμένει ότι θα έχει και την λαϊκή επιδοκιμασία και θα τον ψηφίσουν όλοι με χέρια και με πόδια.

Και το πρόβλημα είναι ότι μπορεί και να έχει και δίκιο…

Ο Μαυροτζαφέρης αφού είδε ότι η χρυσή αυγή του πήρε τους πελάτες είπε να πετάξει την μπαρούφα του μπας και συγκινήσει κανέναν που να αδυνατεί να βάλει δύο προτάσεις στην σειρά για να βγάλει ένα λογικό συμπέρασμα.

Είπε λοιπόν ο Μαυροτζαφέρης ότι αν δεν ήταν επιπόλαιος ο αστυνομικός που τράβηξε όπλο και σκότωσε τον Γρηγορόπουλο μπορεί να τον βλέπαμε στην ληστεία στον Βελβενδό.

Την χοντράδα όπου την δολοφονία την είπε επιπολαιότητα την αφήνω στην άκρη. Το πρόβλημα με τον Μαυροτζαφέρη είναι η επιπολαιότητα του πατέρα του.

Αν ο πατέρας του εκείνη την νύχτα δεν ήταν επιπόλαιος και φορούσε προφυλακτικό θα συνέβαινε το εξής: Ναι μεν η χώρα θα είχε έναν σωτήρα λιγότερο αλλά από την άλλη θα ακούγαμε λιγότερες επιπολαιότητες από το στόμα του…

Η λέξη επιπολαιότητες γράφεται ως εξής: Ξεκινάει με Μ και τελειώνει σε αλακίες.

Περί προγόνων

Μετά την αποκάλυψη ότι και ο αστυνομικός έχει μάνα πληροφορηθήκαμε ότι και ο Δένδιας έχει μάνα.

Και όχι μόνο αυτό. Έχει και πατέρα. Και παππού και γιαγιά και προγιαγιά. Και εν ολίγοις δεν μας ήρθε ουρανοκατέβατος. Ακόμα και αν δεν του φαίνεται, είναι γήινο δημιούργημα.

Με τις κλασικές μεθόδους.

Τώρα που έπιασα τα προγονικά του Δένδια θυμήθηκα και τα δικά μου. Εγώ βλέπω κάθε μέρα έναν μελαψό. Και για κάποιο λόγο δεν τον χωνεύω. Θεωρώ ότι είναι κατώτερος από εμένα.

Παράλληλα είμαι και χριστιανός. Και όπως μάθαμε στο ελληνοχριστιανικό σχολείο οι πρώτοι άνθρωποι που δημιούργησε ο Θεός ήταν ο Αδάμ και η Εύα.

Και από αυτούς τους δύο προέρχονται όλοι οι άνθρωποι της γης. Άρα και ο μελαψός. Δηλαδή εγώ και ο μελαψός έχουμε κοινή ρίζα…

Μήπως τελικά δεν είμαι χριστιανός αφού εγώ έχω άλλη αντίληψη περί ρίζας;

Αλλά άμα δεν είμαι χριστιανός έρχομαι σε ένα άλλο πρόβλημα. Εγώ θεωρώ ότι η επανάστασις του Παπαδόπουλου ήταν καλό πράγμα. Αλλά αυτοί ήταν χριστιανοί. Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών, έλεγαν.

Και πρόσεξε τώρα καλέ μου αναγνώστη. Αν δεν είμαι χριστιανός τότε ή είμαι άθεος ή πιστεύω σε άλλον Θεό. Οι άθεοι όμως είναι κάτι μιάσματα αναρχοκομμουνιστές ενώ στις άλλες θρησκείες πιστεύουν άνθρωποι σαν το μελαψό που είναι κατώτεροι από εμένα.

Αφού δεν είμαι χριστιανός, ούτε άθεος, ούτε πιστεύω σε άλλο θεό τι στο διάολο είμαι; Μαυρομεσανυχτίτης…

Μικρός Φωκίων

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.