Στην Βουλγαρία πρόλαβαν και παραιτήθηκαν!


Γράφει ο Δευκαλίων

Διαβάζουμε από την σημερινή ειδησεογραφία… Παραιτήθηκε η κυβέρνηση της Βουλγαρίας. Ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός κ. Μπόϊκο Μπορίσοφ  δήλωσε μιλώντας στο Κοινοβούλιο της Βουλγαρίας όπου ανακοίνωσε την παραίτηση του “ Δεν θα συμμετέχω σε μία κυβέρνηση, υπό την οποία η αστυνομία δέρνει το λαό Η εξουσία μάς δόθηκε από τον λαό, και τώρα του την επιστρέφουμε“.

Αναλυτικά… “Σε μία χώρα που ο μέσος μισθός είναι 350 ευρώ, ο κατώτατος 155 ευρώ και ο μέση σύνταξη 75 ευρώ, οι ανακοινώσεις για την αύξηση της τιμής του ρεύματος έγιναν δεκτές με διαδηλώσεις. Η παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών δεν κατεύνασαν αυτές τις διαμαρτυρίες. Τις τελευταίες ημέρες στην Σόφια γίνονταν καθημερινά διαδηλώσεις εναντίον της αύξησης της τιμής του ρεύματος.. Στα τελευταία επεισόδια τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο 25 άτομα”.

Ουδείς γνωρίζει τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες στην Βουλγαρία. Θα σχηματισθεί κάποια κυβέρνηση τύπου εθνικής σωτηρίας, θα γίνουν πρόωρες εκλογές… Ο Μπόϊκο Μπορίσοφ δεν ανοίγει τα χαρτιά του αλλά τα πάντα εξαρτώνται από αυτόν γιατί το κόμμα του Μπορίσοφ  έχει την μεγαλύτερη κοινοβουλευτική δύναμη και καθορίζει τις εξελίξεις.

Πάμε τώρα παρακάτω…
– Ας διαβάσουμε πίσω από τις γραμμές. Αυξήθηκε η τιμή του ρεύματος… Ποιος αύξησε την τιμή του ρεύματος; Η κυβέρνηση ή οι εταιρείες παραγωγής και διανομής ρεύματος.
Η σωστή απάντηση: Οι ιδιωτικές εταιρείες παραγωγής και διανομής ηλεκτρικού ρεύματος (οι τσέχικες CEZ και Energo-Proκαι η αυστριακή EVN) αποφάσισαν να…
αυξήσουν την τιμή του ρεύματος.

Σωστά το διαβάσατε! Στην Βουλγαρία, χώρα στην οποία το ΔΝΤ ασκεί κυρίαρχο ρόλο, κάποιες ιδιωτικές εταιρείες που ελέγχουν την παραγωγή και διανομή ηλεκτρικού ρεύματος αποφάσισαν να αυξήσουν την τιμή του ρεύματος.

Μα εδώ, στην άλλη Βαλκανική επαρχία του ΔΝΤ και της τρόικας, οι κάθε λογής πρακτορίσκοι της ξένης επέμβασης μας λένε ότι όταν όλα ιδιωτικοποιηθούν θα είναι πιο φθηνά και πιο σύγχρονα λόγω του ανταγωνισμού κ.λπ. ανοησιών.
Τι στράβωσε στην Βουλγαρία και η αυξημένη τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος έβγαλε τον κόσμο στους δρόμους και εξανάγκασε την τροικανή κυβέρνηση Μπορίσοφ σε παραίτηση;

Τίποτε δεν στράβωσε! Απλά τα φθηνά, ανέξοδα και κενά λόγια περί ανταγωνισμού λέγονται μέχρι να ιδιωτικοποιηθούν οι βασικοί τομείς της οικονομίας. Κι ένας από τους βασικότερους τομείς της οικονομίας είναι η παραγωγή και διανομή του ηλεκτρικού ρεύματος. Μόλις όμως ιδιωτικοποιηθούν οι βασικοί τομείς της οικονομίας τότε τα λόγια περί φθηνών και καλύτερων υπηρεσιών τα παίρνει ο αέρας. Τότε εφαρμόζεται η σκληρή, απάνθρωπη και βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πραγματικότητα που δίνει αποτελέσματα όπως τα πρόσφατα στην Βουλγαρία.

Δίδαγμα για τους εγχώριους μνημονιακούς: Στην Βουλγαρία πρόλαβαν και παραιτήθηκαν!

* Μοντάζ “Το Γρέκι
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.