Γυροβολιές και ξεφτιλίκια


Γράφει ο Σεραφείμ Κοτρώτσος

Ξέρω. Κάποιοι θα ισχυριστούν πως το “ρευστό πολιτικό τοπίο” (πόσο ρευστό μπορεί να είναι άραγε ένα…τοπία;) επιβάλλει να προσεγγίζουμε τις εξελίξεις υπό αμβλεία γωνία και τα πρόσωπα με επιείκια.

Εγώ λέω ότι η απόσταση από την αξιοπρέπεια στην αναξιοπρέπεια είναι μόνο μία “κόκκινη γραμμή”.Από αυτές που τις θέτεις, τις ανακοινώνεις με πάθος και, λίγο αργότερα, τις διαγράφεις και τις ξεχνάς για να συνεχίσεις τον δρόμο σου.

Παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, να επιστρέφουν στη “συζυγική εστία” ο Κώστας Σκανδαλίδης και η ομάδα του.

Θα αναρωτηθείτε: θα σώσει ο Σκανδαλίδης το ΠΑΣΟΚ; Προφανώς όχι. Ούτε, όμως, και την προσωπική του αξιοπρέπεια.

Γιατί όταν φεύγεις από κάπου εξηγείς μια φορά γιατί έφυγες. Όταν επιστρέφεις πρέπει να το εξηγήσεις δέκα φορές. Κι εδώ εξήγηση…δεν δόθηκε.

Το ίδιο συμβαίνει με τον πρώην υπουργό της ΝΔ, κολλητό του Σαμαρά και πρωτοστάτη στην εκλογή του στη γαλάζια ηγεσία, αποχωρήσαντα όταν η ΝΔ πέρασε εν μία νυκτί από το αντι-μνημόνιο στο μνημόνιο μέσω Ζαππείου, ιδρυτικό μέλος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και, τώρα, έτοιμο να επιστρέψει στη ΝΔ.

Έχει προηγηθεί όλων η Ντόρα Μπακογιάννη και οι φίλοι της αλλά και αρκετοί άλλοι σχεδόν σε όλο το φάσμα του πολιτικού συστήματος.

Γυροβολιές, δηλαδή, όπως λένε και στα χωριά μας. Μια εδώ, μια εκεί. Ενίοτε εφευρίσκεται και ιδεολογικό περίβλημα που να αιτιολογεί. Συνήθως είναι η ανάγκη “να σωθεί η χώρα”. Λες και η χώρα περιμένει τον Κουτσούκο, τον Μαρκόπουλο ή τον Κασσή για να σωθεί.

Στα χωριά μας, όμως, έχουν κι άλλη μία έκφραση για όλα αυτά. Ξεφτιλίκια…

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.