Ημέρες και σκιές…


Ημέρες και σκιές...

Καλημέρα και καλήν εβδομάδα! Εως το τέλος της, έως το ερχόμενο Σάββατο ακόμα 5.000 με 6.000 συμπολίτες μας θα είναι άνεργοι.

Εως το επόμενο Σάββατο, ακόμα μερικές χιλιάδες παιδιά θα προστεθούν σε εκείνα που υποσιτίζονται. Στο τέλος του Κουτσοφλέβαρου, σε τρεις μέρες, χιλιάδες συνταξιούχοι θα λάβουν ακόμα πιο πολύ κομμένες τις συντάξεις τους, σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά εκατοντάδες χιλιάδες λογαριασμοί θα λήξουν απλήρωτοι, συσσωρεύοντας κι άλλα χρέη πάνω στα χρέη.

Και βγήκε ο ήλιος. Σε αυτήν τη χώρα που η κακοκαιρία κρατάει δύο μέρες, αλλά η δυστυχία τρία χρόνια και η δυσπραγία τριάντα.

Καινούρια βδομάδα, χωρίς να έχει τίποτα καινούριο να πει. Αντιθέτως, για τους Δυνατούς και τη χρυσή ορδή εκείνων που ζουν γύρω τους αναίσχυντα, χωρίς μέριμνα ελευθερίας και αξιοπρέπειας η ζωή

συνεχίζεται κατά τις συνήθεις ρεμούλες, πονηρίες, ασωτίες και ονειδισμούς – ένα εκατομμυριάκι ευρώ έσπρωξε ο κ. Καμίνης σε τέσσερις φίλα προσκείμενες ΜΚΟ για μπίζνες αζ γιούζουαλ.

ΜΚΟ απ’ αυτές που έλεγε ο κ. Σαμαράς ότι θα βάλει μαχαίρι στη χρηματοδότησή τους, έλεγε και τι δεν έλεγε ο Αντώνης – Οσκαρ σκηνοθεσίας!

Δεν ξέρω πόσες βδομάδες ακόμα ή πόσοι μήνες θα αρχίζουν με το κακόγια να τελειώνουν με το χειρότερο. Η κυβέρνηση αυτή έκανε το έγκλημα να φέρει τον κατώτατο μισθό στα 586 Ευρώ και τώρα το υπερασπίζεται σαν να έκανε κατόρθωμα. Ακόμα κι έτσι

όμως, η παράσταση μπάζει. Ο κ. Ολυ Ρεν, η κυρία Δαμανάκη, τοΔΝΤ, ο κ. Μπαρόζο, ο κ. Ντράγκι όλοι δείχνουν τον κατώτατο μισθό στα 350 Ευρώ, με όλα όσα σημαίνει αυτό.

Το έργο τελείωσε – κανένα σενάριο δεν μπορεί να στηθεί πάνω του! ούτε θρίλερ – ο φόνος έχει εξιχνιασθεί· ούτε σασπένς – όλοι ξέρουμε τον δολοφόνο· ούτε μελό – ουδείς ελπίζει σε χάπυ εντ, ούτε τίποτα περισσότερο από μία μπι μούβυ που κάνει πρεμιέρα από βδομάδα σε βδομάδα, σαν ζόμπι που έχει φρακάρει μπροστά σε τοίχο και κοπανιέται πάνω του όπως οι γραφειοκράτες με τα έργα τους.

Αυτήν την βδομάδα, καθώς τελειώνει ο μήνας, ο κ. Μέργος θα λάβει τον παχυλό κρατικό μισθό του για να ξεπατώσει κι άλλο το κράτος υπέρ τωνκρατικοδίαιτων ιδιωτών, ο κ. Στουρνάρας θα σκαρφιστεί κάτι ακόμα πιομεγαλειώδες απ’ τη φορολόγηση των υδάτων και τα τούρκικα σίριαλ θα συνεχίσουν να εκδικούνται την κυριαρχία της Αριστεράς στον πολιτισμό, τον Ρίτσο, τον Χατζηδάκη – ζούμε τώρα την εποχή του κ. Κασιδιάρη, κυρίες και κύριοι,

του κ. Σίμου Κεδίκογλου κι άλλων επιφανών πατέρων του έθνους, όπως ο κ. Γεωργιάδης, όστις κατ’ αυτάς «προσπαθεί να μειώσει τις εμφανίσεις του στην τιβί» καθώς δήλωσε, αφήνοντας με την απορία, αν αρχίζει δίαιτα τινά ή αν μπαίνει σε πρόγραμμα απεξάρτησης.

Πολύ βαρειά η ελαφρότης μας, κυρίες και κύριοι, δύσκολο πλέον να λογαριάζει κανείς το αίμα που χύνεται κάθε βδομάδα σε αυτό το Βερντέν των Μνημονίων, αίμα

που κρύβεται μέσα στα σπίτια, μέσα στα σώματα των ανθρώπων, σαν σαράκι και εσωτερική αιμορραγία,

πνίγονται οι λέξεις, όταν ακούνε μεγάλες κουβέντες, πληθαίνει η ανέχεια και τρίζει η σιωπή – πολύ το ψέμα, αδέλφια, αβάσταχτο το έγκλημα, η Ελλάδα και οι Ελληνες αλώνονταιάνθρωποι, όχι σκιές….

ΣΤΑΘΗΣ στο enikos.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.