Ιταλία Βραδιά θρίλερ – Προβάδισμα Μπερσάνι στη Βουλή, προηγείται ο Μπερλουσκόνι στη Γερουσία


Βραδιά-θρίλερ στην Ιταλία καθώς τα πρώτα exit-poll που έδειχναν μία καθαρή νίκη της Αριστεράς φαίνεται να ανατρέπονται. Στις εκλογές για τη Γερουσία, που θεωρούνται και το κλειδί για την επικράτηση, σύφωνα με τις προβολές φαίνεται να προηγείται ελαφρώς η κεντροδεξιά του Μπερλουσκόνι με 31% έναντι 29,5. Θα πρέπει όμως να φτάσουν τα πρώτα πραγματικά αποτελέσματα για να αρχίσει να ξεκαθαρίζει η εικόνα καθώς η πλειοψηφία φαίνεται να κριθεί από τα αποτελέσματα στις σημαντικές περιφέρειες όπως η Λομβαρδία.
Η συμμαχία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τη Λέγκα του Βορρά εμφανίζεται τώρα να προηγείται στη Γερουσία με 31,6%, βάσει προβολής του ινστιτούτου Piepoli για την Rai. Ο κεντροαριστερός συνασπισμός ακολουθεί με 29,4%. Δημοκρατικό Κόμμα και Μπέπε Γκρίλο «εναλλάσσονται» ως πρώτο κόμμα στη Γερουσία.
Η ιταλική κεντροαριστερά διατηρεί την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όμως άλλαξαν τα δεδομένα στη Γερουσία, εκεί όπου πραγματικά δίνεται η μάχη, παραπέμποντας σε αμερικανικές εκλογές. Η αγωνία στα κομματικά επιτελεία, αλλά και σε Βρυξέλλες και Βερολίνο, πλέον χτυπά «κόκκινο» και αρχίζει η μακρά αναμονή της καταμέτρησης ανά περιφέρεια, με φόντο τις συνθήκες θρίλερ που καλλιεργεί ο «παραμορφωτικός» εκλογικός νόμος…

Το θρίλερ καλλιεργείται εξαιτίας του δαιδαλώδους εκλογικού νόμου -του αποκαλούμενου Porcellum (σημαίνει «γουρούνι»)- που σε αντίθεση με τη Βουλή στη Γερουσία δίνει μπόνους πλειοψηφίας όχι σε εθνικό, αλλά περιφερειακό επίπεδο. Ως αποτέλεσμα,  καθιστά επισφαλή την αυτοδυναμία στη Γερουσία και καλλιεργεί συνθήκες ακυβερνησίας.
Η εικόνα περιπλέκεται ακόμα περισσότερο καθώς το κόμμα Πέντε Αστέρια του Μπέπε Γκρίλο φαίνεται να είναι το πρώτο κόμμα στη Γερουσία με ποσοστό 25%!.
Τα πρώτα αποτελέσματα έδειχναν νίκη της Αριστεράς, εκρηκτική άνοδο του κόμματος του Μπέπε Γκρίλο και ήττα του Μόντι. Αναλυτικά σύμφωνα με το πρώτο άμεσο exit-poll η κεντροαριστερή συμμαχία του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι φαίνεται να προηγείται με ένα ποσοστό γύρω στο 37-38% ακολουθεί η Κεντροδεξιά με ηγέτη τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι με περίπου 30-31% ενώ το κόμμα «Πέντε Αστέρια» του πρώην κωμικού Μπέπε Γκρίλο φαίνεται να επιβεβαιώνει τα τελευταία προγνωστικά που έδειχναν μία εντυπωσιακή άνοδο τις τελευταίας εβδομάδες με ένα ποσοστό γύρω στο 16,5 – 19%.
Ο πρώην πρωθυπουργός Μάριο Μόντι φαίνεται να οδεύει προς βαριά ήττα αφού φαίνεται να μην λαμβάνει ούτε το 10% και να κινείται μεταξύ 7% και 9%.
Αυτή είναι η πρώτη εικόνα δίνουν exit poll των τηλεοπτικών δικτύων, όμως θα ακολουθήσουν αρκετές ώρες αγωνίας ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο και διαφανεί εάν έχει αναδειχθεί πραγματικός νικητής.
Σύμφωνα με τα exit – poll του τηλεπτικού σταθμού Sky η Κεντροαριστερά λαμβάνει 37% η Κεντροδεξιά 31, ο συνδυασμός Πέντε Αστέρια 16,5% και η λίστα Μόντι 9%. Αν επαληθευτούν αυτά τα αποτελέσματα η Κεντροαριστερά λαμβάνει την πλειοψηφία στη Γερουσία κατά την εφημερίδα La Reppubica.

Πηγή:http://www.kourdistoportocali.com/articles/18813.htm

Περὶ τοῦ/τῆς: seekandfound

Clever people talks about ideas. Medium people about facts. And Idiots about people.
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.