Η κούτα του Φαήλου και τα ούμπαλα του Κυρίτση


big_balls

του Στρατή Μαζίδη

Δυστυχώς δεν πτώχευσε μόνο η οικονομία της χώρας μας. Πτώχευσε και το πνευματικό της επίπεδο. Πτώχευση η πολιτική της συμπεριφορά.

Ή αν προτιμάτε η πτώχευση αυτών προηγήθηκε και οδήγησε στην αντίστοιχη οικονομική. Απλά η καλή ζωή με τα ευρω-δανεικά επικάλυπτε το περιεχόμενο. Τώρα έφυγε η ζάχαρη και φάνηκαν οι κουραμπιέδες.

Ο κος Κρανιδιώτης εμφανίστηκε σχεδόν από το πουθενά στην πρώτη γραμμή του πολιτικού μας βίου. Ήταν γνωστός ως δικηγόρος του Οτσαλάν και μετά ως κολλητός του Σαμαρά αποτυγχάνοντας ωστόσο παταγωδώς να εκλεγεί βουλευτής στις 6 Μαΐου. Με μια ενδιάφερουσα προσέγγιση στα πράγματα, α-συστημική που όμως προχθές το παράκανε ειρωνευόμενος κάποιον πολίτη στο θέμα των επισκέψεων του ΕΟΠΥΥ και του πατέρα του. Ενδεχομένως ο συγκεκριμένος πολίτης να μην αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα. Αντιμετωπίζουν όμως αυτό το πρόβλημα δεκάδες χιλιάδες άλλοι που διάβασαν το κελάηδισμα του κου Κρανιδιώτη.

Δε γνωρίζω αν η κούτα του χωράει το λείψανο ενός νεκρού, σίγουρα πάντως δεν μπορεί να περιορίσει την πολλές φορές προκλητική του έκφραση την οποία ξεδιπλώνει δίχως ιδιαίτερη επανεξέταση.

Κι από την κάσα του Φαήλου πάμε στα ούμπαλα του κου Κυρίτση ο οποίος ακόμη δεν καταλάβαμε ως τι παρέστη στη ΔΕΗ Τρικάλων. Ως άνθρωπος του μόχθου και του μεροκάματου; Μπα. Μάλλον ως αριστερός εθνοπατέρας. Όση σχέση βέβαια μπορεί να έχει η ΔΗΜΑΡ, αυτό το αποκομμένο σωματίδιο του ΠΑΣΟΚ, με την αριστερά.

Μπορεί σε αυτό που είπε ότι δηλαδή κάποια πράγματα πέρασαν ανεπιστρεπτί όπως το δεκαπλασίασμα των μισθών να έχει δίκιο, αλλά το μάγκικο θα πάρετε τα @@ μου δεν αρμόζει σε κάποιον που θέλει να ασχολείται με την πολιτική και να λέγεται βουλευτής. Την ώρα που η κοινωνία πονά και ματώνει, εσύ με κάμποσα χιλιάρικα το μήνα μισθό συν τα προνόμια που απολαμβάνεις, πρέπει να έχεις πολύ θράσος για να προσφέρεις τα ούμπαλά σου στους παρόντες σε μια συζήτηση.

Συμπέρασμα; Η κούτα του Φαήλου είναι τόσο μικρή που η ιταμότητά του όχι απλά ξεχείλησε αλλά έφτασε ως την εθνική οδό και ο Κυρίτσης οδεύοντας για Τρίκαλα μάζεψε κάμποση.

Με τέτοιες προσωπικότητες όμως να δεσπόζουν στα πράγματα της χώρας, η Ελλάδα δεν πρόκειται να δει άσπρη μέρα.

Κι ο ελληνικός λαός στο τέλος θα έχει τόσο συρρικνωθεί που θα χωρέσει στην κούτα του Φαήλου κρατώντας μόνο τα τέτοια του. Αλλά τέτοιος που είναι κι αυτός, αυτή την ηγεσία έχει.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.