Η Ουκρανία αψηφά τις συμβουλές του ΔΝΤ


Ο πρωθυπουργός Μίκολα Αζάροφ δήλωσε  ότι η Ουκρανία προτίθεται να δαπανήσει 48 δισ. δολάρια (36 δισ. ευρώ) σε δύο χρόνια για να βγάλει την οικονομία της από την ύφεση, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το πώς η χώρα του θα χρηματοδοτήσει αυτό το σχέδιο.

Το σχέδιο μοιάζει να αψηφά τις συμβουλές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου -τις οποίες η Ουκρανία ελπίζει να μπορέσει να αξιοποιήσει προκειμένου να λάβει ένα νέο δάνειο 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων (11,4 δισ. ευρώ)- για να μειώσει το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού που διπλασιάστηκε πέρυσι στα 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια (5,1 δισ. ευρώ).

  Ο Αζάροφ ανακοίνωσε το αναπτυξιακό πρόγραμμα αυτό κατά την διάρκεια ενός υπουργικού συμβουλίου, λέγοντας ότι θα τονώσει τις εξαγωγές και την εγχώρια ζήτηση και θα μειώσει την εξάρτηση της πρώην Σοβιετικής δημοκρατίας από τις εισαγωγές.

Το σχέδιο καλύπτει τομείς από τη γεωργία έως την αεροδιαστημική τεχνολογία και περιλαμβάνει μέτρα όπως η δημιουργία μιας υπό κρατική διοίκηση τράπεζας ανάπτυξης που θα χρηματοδοτήσει σημαντικά έργα, τόνισε ο Αζάροφ.

“Οι πηγές χρηματοδότησης είναι ο κρατικός και οι περιφερειακοί προϋπολογισμοί, κεφάλαια από διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, κρατικές εγγυήσεις και, φυσικά, ιδιωτικές επενδύσεις και ίδια κεφάλαια επιχειρήσεων”, συνέχισε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας.

Ο Αζάροφ δεν είπε πόσα ακριβώς θα δαπανήσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος.

Το δημόσιο χρέος της Ουκρανίας ανέρχεται σε 66 δισεκατομμύρια δολάρια (50,4 δισ. ευρώ), ή 37% του ΑΕΠ, εκ των οποίων σχεδόν το 65% αποτιμάται σε ξένο νόμισμα.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.