Το «ΑΝΤΙ» του Ραγκούση στον «Καλλικράτη»


Οι νομοθεσίες σε όλες τις προοδευτικές χώρες αλλάζουν ή τροποποιούνται προς το καλύτερο, αλλά, εδώ στην  Ελλάδα, δυστυχώς, συμβαίνει το αντίθετο. Για τον αναχρονισμό και την γραφειοκρατία ούτε λόγος να γίνεται αφού, σε παράφραση βέβαια, «όλα λειτουργούν άψογα και νομότυπα» για τον πολιτικό μας κόσμο και να τα χάλια μας, τα καταντήματα μας, ο διεθνής διασυρμός της πατρίδας.

Στον «Καλλικράτη» τώρα, αυτό το νομοσχέδιο που καταστρέφει κάθε μέρα όλο και περισσότερο τη χώρα έχουν ονομασθεί οι πρώην νομάρχες αντιπεριφερειάρχες και οι πρώην νομοί, αντιπεριφέρειες. Ονομασίες που ακούγονται… κακόηχα αλλά παραμένουν. Το νομοσχέδιο, βέβαια του Γιάννη Ραγκούση με τον «Καλλικράτη»,  δεν με έκφραζε  από την αρχή και γι’ αυτό αδιαφόρησα στην υποχρέωση μου να πάω στην κάλπη. Μεταξύ, λοιπόν, πολλών αλλαγών που πρέπει να γίνουν για βελτίωση, είναι απαραίτητο να ονομασθούν οι πρώην νομοί, περιφέρειες. Έτσι θα έχουμε για την Κρήτη όπως παλιά με τους νομούς, τις περιφέρειες Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου με αντίστοιχους περιφερειάρχες ανά περιφέρεια. Η περιφέρεια Χανίων  θα έχει τον περιφερειάρχη της όπως όλες οι άλλες και η Περιφέρεια Κρήτης, ως κεντρική πλέον, τον δικό της κεντρικό περιφερειάρχη Κρήτης.

Ο αναχρονισμός και η διαπλοκή αρέσουν και στον «Καλλικράτη»

yanniskakanos.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.