Γκρίλο: «Δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης»


Ανασκευάζει τώρα τα όσα δήλωσε στη  συνέντευξή του στο γερμανικό  περιοδικό Focus ο ηγέτης του Κινήματος των Πέντε Αστέρων και ουσιαστικός ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων στην Ιταλία, Πέπε Γκρίλο.

Χθες το γερμανικό  περιοδικό φιλοξένησε δήλωσή του  πως «υπό συγκεκριμένους όρους», θα μπορούσε να στηρίξει μια κυβέρνηση  κεντροδεξιάς και κεντροαριστεράς, Μπερλουσκόνι-Μπερσάνι δηλαδή, για την Ιταλία.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε αίσθηση και εν μέρει αναταραχή στο εσωτερικό του κόμματος του Γκρίλο με αποτέλεσμα μετά από λίγες ώρες ο Ιταλός κωμικός ηθοποιός και νυν πολιτικός αρχηγός να σπεύσει να διευκρινίσει μέσω του προσωπικού του blog: «Το επαναλαμβάνω για τελευταία φορά. Το κίνημά μας δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε κανέναν, πολύ περισσότερο σε μια κυβέρνηση του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος και του κεντροδεξιού Λαού της Ελευθερίας».

Για να προσθέσει  όμως, αφήνοντας και πάλι πεδίο  για σενάρια μετεκλογικών συνδυασμών και συνεργασιών: «Θα ψηφίζουμε ή θα καταψηφίζουμε κάθε νόμο ανάλογα με το αν συμπίπτει με το πρόγραμμά μας».

Από την πλευρά του ο ηγέτης της  κεντροαριστεράς Πιερλουίτζι Μπερσάνι έκανε το πρώτο βήμα δηλώνοντας σε τηλεοπτική συνέντευξή του τη διάθεσή του να συνεργαστεί με τον Γκρίλο.

Μάλιστα τόνισε ότι είναι διατεθειμένος να αλλάξει τον νόμο που αφορά την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων, την απάλειψη της οποίας έχει ζητήσει επανειλημμένα ο Γκρίλο.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της  Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο απηύθυνε εκ νέου έκκληση προς τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας «να υπάρξει αίσθηση του μέτρου και να επιδειχθεί αίσθημα ευθύνης».

Ο Πρόεδρος κατέληξε λέγοντας πως «όλοι έχουν χρέος  να προστατέψουν το γενικό συμφέρον και την διεθνή εικόνα της χώρας, αποφεύγοντας να υιοθετήσουν πρόωρες και μεροληπτικές θέσεις».

protothema.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.