Αντίστροφη μέτρηση για τις απολύσεις στο Δημόσιο


Αντίστροφη μέτρηση για τις απολύσεις στο Δημόσιο

Πάνω από 5.000 οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα αποχωρήσουν μετά από αξιολόγηση – 4.000 οι επίορκοι που θα βρεθούν εκτός δημοσίου

Το θέμα των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων αναμένεται θα τεθεί επί τάπητος στη συνάντηση που θα διεξαχθεί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μεταξύ του Αντώνη Μανιτάκη και της τρόικας.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένεται να παρουσιάσει στην τρόικα το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης το οποίο αναφέρει ότι 8.800 υπάλληλοι μέχρι τον Ιούνιο θα τεθούν σε διαθεσιμότητα φτάνοντας συνολικά τους 2.700.

Υπενθυμίζεται πως ο μνημονιακός στόχος είναι μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουν τεθεί εκτός Δημοσίου 25.000 εργαζόμενοι.

Η πλειονότητα των υπαλλήλων που θα ενταχθεί στο σύστημα της διαθεσιμότητας θα προέρχεται από τα υπουργεία και τους επίορκους υπαλλήλους των οποίων οι καταδίκες έχουν τελεσιδικήσει.

Οι υπόλοιποι θα επιλεγούν από τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοσίων οργανισμών.

Το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο δεν συζητήθηκε στη συνάντηση που έγινε την Κυριακή το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με συνεργάτες του Γιάννη Στουρνάρα.

Οι ελεγκτές της τρόικας θα συνεχίσουν τον γύρο επισκέψεων στα υπουργεία αυτή την εβδομάδα και προγραμματίζεται να κάνουν μία ακόμη στάση από το υπουργείο Οικονομικών.

newsbomb.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.