Γκοοοοοοοοοοοοοοοολλλλλλλλλλ…


Είναι βράδυ. Ενδύομαι την εξάρτυσιν καπνιστού και εξέρχομαι της οικίας μου δι’ εν σιγαρέττον. Μόλις σκάω μύτη στο ψοφόκρυο παίρνω την πρώτη δόση αιθαλομίχλης από τα τζάκια της Αθήνας και αμέσως τ’ αυτιά μου σκίζει η ιαχή της επιτυχίας ενός τέρματος. «Αγωνίζονται ΠΑΟ-ΑΕΚ για το πρωτάθλημα» θυμήθηκα. Οι ζητωκραυγές αντιλαλούν στις πλαγιές της Πάρνηθας και του Υμηττού και καλύπτουν το λεκανοπέδιο. Πόσοι να είναι οι φίλαθλοι; 20, 30, 40.000; Όχι περισσότεροι.

Σκέφτηκα με πικρία τί θα γινόταν αν την 23.04.2010 ή την 03.05.2010 είχαν σηκώσει τέτοια βοή οι Αθηναίοι πολίτες διαδηλώνοντας κατά των δεσμών που απεργαζόταν η κυβέρνηση των δοσιλόγων. Ποια ΜΑΤ και ποια ΕΚΑΜ θα μπορούσαν να σταθούν μπροστά τους; Κάτι σαν το «Αέρααα» στα βουνά της Αλβανίας.

Και αμέσως μετά άκουσα ότι είπε ο Βενιζέλος πως αν είχεν εκλεγεί αυτός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το 2007, ο ρους της ιστορίας θα ήταν διαφορετικός. Συνεχίζει ακάθεκτος να μας ραίνει με βλακείες ο τύπος. Θα μπορούσε κάποιος να του πει πολύ απλά: «Αν είχες παραιτηθεί την 23.05.2010 με την παρέα σου, θα είχες επιτύχει μια γκολάρα που θα ξέσκιζε το πλεχτό του ΓΑΠ και της παρέας του. Έτσι, ίσως να είχε αλλάξει ο ρους της ιστορίας. Αλλά με παρέες δεν βάφονται αυγά».

Τελικά είχε δίκηο ο Κηλαηδόνης [ή «Κελαηδόνης» κατά τον μακαρίτη Γ. Ράλλη] που τραγουδούσε «Αρχίζει το ματς, αδειάζουν οι δρόμοι, …….. πώς μας δονεί του Διακογιάννη η φωνή».

Δεν κάνεις για Διακογιάννης ρε χοντρέ.

Σωτήριος Καλαμίτσης

taxalia

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.