Όπως έστρωσαν, θα κοιμηθούν!


Γράφει ο Δευκαλίων

Μπήκαμε στον Μάρτιο με ένα τραγικό γεγονός. Δύο νέα παιδιά νεκρά και τρία στο νοσοκομείο με πολύ βαριά συμπτώματα. Ο λόγος; Οι πέντε νεαροί δηλητηριάστηκαν από αναθυμιάσεις ενός αυτοσχέδιου μαγκαλιού το οποίο είχαν ανάψει προκειμένου να ζεσταθούν.
Σωστά το καταλάβατε. Οι πέντε νεαροί φοιτητές δεν είχαν χρήματα για πετρέλαιο και χρησιμοποιούσαν μαγκάλι.
Αποτέλεσμα η προαναφερόμενη τραγική κατάληξη.

Πανελλήνια είναι η συγκίνηση, η αγανάκτηση και η οργή για το τραγικό συμβάν. Η στήλη δεν θα προσθέσει τίποτε άλλο. Απλά θα επισημάνει το τραγικό γεγονός στα μνημονιακά κυβερνητικά καθάρματα που τολμάνε να ψελλίζουν ότι εκπροσωπούν και υπηρετούν τον Ελληνικό λαό.

Η θέση της στήλης είναι σαφής. Η οργή πρέπει να μείνει ακόμα κλειδωμένη στα σπίτια. Δεν πρέπει να βγει στους δρόμους. Ας λένε οι μνημονιακοί ότι η έλλειψη μαζικής λαϊκής αντίδρασης δείχνει ότι ο λαός κατανοεί και αποδέχεται εξαναγκαστικά το μνημονιακό πρόγραμμα. Ας χρησιμοποιούν στημένες δημοσκοπήσεις για να αποκαρδιώσουν όλους όσους αντιδρούν και πολεμάνε την ξένη κατοχή. Η οργή πρέπει να μείνει ακόμα κλειδωμένη στα σπίτια.

Οι συνθήκες δεν είναι ώριμες. Το αντιμνημονιακό πολιτικό κίνημα τώρα κάνει τα πρώτα βήματα ενότητας. Τώρα διαμορφώνει την…
κοινή πολιτική πλατφόρμα που θα ενώσει όλους τους Έλληνες στον Απελευθερωτικό Αγώνα. Είναι λοιπόν εξαιρετικά επικίνδυνο να βγει η οργή στους δρόμους προτού δομηθεί και μαζικοποιηθεί η πλατειά Πατριωτική Δημοκρατική συμμαχία. Κινδυνεύει με στρατηγική ήττα.

Μα οι άνθρωποι υποφέρουν, πεινάνε, κρυώνουν δεν έχουν φάρμακα, πόσο καιρό ακόμα θα κάνουν υπομονή και δεν θα αντιδρούν; Θα επισημάνει και θα διερωτηθεί ο μέσος πολίτης.
Η απάντηση είναι μία και μόνο μία. Θα βγούμε στους δρόμους όταν είμαστε σίγουροι ότι θα νικήσουμε. Θα βγούμε στους δρόμους και θα διεκδικήσουμε το δίκιο μας όταν είμαστε σίγουροι ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη για όλα τα αθώα θύματα του μνημονίου, αυτούς που αυτοκτόνησαν, αυτούς που πέθαναν από έλλειψη τροφής και φαρμάκων, αυτούς που είδαν τις οικογένειες τους να διαλύονται από την φτώχεια και την μιζέρια.

Πότε θα συμβεί αυτό;
Η μεγαλύτερη προς το παρόν τιμωρία για τα μνημονιακά κυβερνητικά καθάρματα είναι η αγωνία και ο φόβος που τους τρώει τα σωθικά για την ώρα της νέμεσης και της δίκαιης τιμωρίας των στυγνών και ειδεχθών εγκλημάτων, για τις φρικαλεότητες που διαπράττουν καθημερινά σε βάρος του Ελληνικού Λαού.  Θα τους αφήσουμε λοιπόν να ζουν με τον φόβο και την αγωνία. Άλλωστε δεν μπορούν να τα έχουν όλα δικά τους.

Όπως έστρωσαν, θα κοιμηθούν!

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.