Γερμανικές τηλεοπτικές σειρές προάγγελοι ενός νέου τρόπου διαβίωσης;


berlin

Έχουμε πολλάκις γράψει, ότι με σοβιετικές μεθόδους, όλα φορολογούνται βαρέως, με σκοπό να περάσουν σε ξένα χέρια κτίρια, εταιρείες, ορυκτός πλούτος, μεταλλεύματα, αγροτικές εκτάσεις. Οι άνθρωποι θα ζουν στο νοίκι σε μεγαλουπόλεις για να ελέγχονται ευκολότερα.

Μήπως όμως, πρέπει πρώτα να προετοιμαστούν, έτσι ώστε αργότερα να ζουν οικειοθελώς ο ένας πάνω στον άλλον, ακριβώς όπως σε κομμουνιστικού τύπου καθεστώτα; Τι πιο χρήσιμο σ’ αυτήν την κατεύθυνση από την τηλεόραση! Το μάτι μας έπεσε σε δύο παραγωγές του γερμανικού καναλιού RTL II, κάτι ανάμεσα σε ριάλιτι και σαπουνόπερα. Η μία εξελίσσεται στην Κολωνία και η άλλη στο Βερολίνο.

Συγκεκριμένα οι σειρές «Köln 50667» και «Berlin Tag und Nacht» παρουσιάζουν συγκροτήματα που μοιάζουν με εργατικές κατοικίες και στα οποία η κουζίνα, το σαλόνι και τα μπάνιο είναι κοινά για όλους. Σ’ αυτά δεν ζουν μόνο φοιτητές, κάτι που θα ήταν απολύτως κατανοητό. Ζευγάρια όλων των προτιμήσεων, εργένηδες ακόμα και οικογένειες με παιδί συνθέτουν ένα σκηνικό αλαλούμ.

Ιδιωτική ζωή δεν υπάρχει. Όλοι γνωρίζουν τα μυστικά όλων και τα καυτηριάζουν. Ημίγυμνοι με εσώρουχα ή καμιά φορά χωρίς, κυκλοφορούν οι ένοικοι στον κοινό χώρο. Όλοι είναι «ευγενικοί», έως ότου έρθει η ώρα που κάποιος αδυνατεί να πληρώσει το νοίκι. Τότε όλοι τον κοιτούν ανήσυχα.

Οι σειρές παίζονται καθημερινά 4 ώρες την ημέρα μαζί με τις επαναλήψεις, προκειμένου να εμπεδωθούν. Η φραγκολεβαντίνικη κακογουστιά, ή κοινωνία αχταρμάς, η υποτιθέμενη ελευθερία που αφορά μόνο το στομάχι και η κατάλυση της ιδιωτικής ησυχίας συνθέτουν έναν κόσμο που όλοι θα είναι δούλοι και θ’… απολαμβάνουν τ’ αγαθά που «απλόχερα» τους δίνει το σύστημα.

Ένας κομμουνιστικός «φιλελευθερισμός» δυτικίζουσας απόχρωσης…

ΠΥΓΜΗ.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.