Παρότρυνση για συμμετοχή στις συγκεντρώσεις του Συντονιστικού Οργάνου των Ενώσεων Αποστράτων


Σεβαστοί συνάδελφοι, αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,   

 

Θέλω να σας εκφράσω κάποιες προσωπικές μου σκέψεις, που με κάνουν να πιστεύω ότι εκφράζουν τους περισσότερους εξ υμών.

Όπως θα έχετε ενημερωθεί πολλαπλά, την Πέμπτη 7η Μαρτίου στις 13:00 και στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας) θα δοθεί συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ από το Συντονιστικό όργανο των Ενώσεων Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ -είναι ΝΠΔΔ), συμμετέχουν οι απόστρατοι ΕΛ.ΑΣ και Λ.Σ, όπου και παρευρίσκονται συμμετέχοντες ενεργά και οι υπόλοιποι μη θεσμικοί φορείς (ΝΠΙΔ).

Επίσης ακόμα καλύτερα θα γνωρίζετε ότι το Σάββατο 9η Μαρτίου στις 16:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση των ε.α. και ε.ε στελεχών των Ε.Δ-Σ.Α με τις οικογένειές τους στην πλατεία Κλαυθμώνος, για πορεία διαμαρτυρίας προς τη βουλή.

Θέλω να σας επιστήσω την προσοχή στο ότι είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται μαζί:

α. οι θεσμικές ενώσεις των αποστράτων Ε.Δ & Σ.Α

β. οι μη θεσμικοί φορείς των Ε.Δ (πλέον των 65)

γ. ο επίσημος συνδικαλιστικός φορέας  των ε.ε που εκπροσωπείται από τον ΣΥΣΜΕΔ

δ. οι φορείς των ε.ε και ε.α των Σωμάτων Ασφαλείας (Σ.Α),

δηλαδή όλοι όσοι μειωτικά αποκαλούνται από τους πολιτικούς και τα μμε ως «ένστολοι», όρος απαράδεκτος για αυτούς που έχουν δώσει δύο φορές θρησκευτικό όρκο στην Πατρίδα-στη Σημαία-στο Σύνταγμα, ορκισμένοι και ταγμένοι για να δώσουν το αίμα τους – ακόμα και τη ζωή τους για την Πατρίδα μας. Ενώ όλοι οι άλλοι και ιδιαίτερα πολλοί εκ των πολιτικών δίνουν «υπόσχεση» μακριά από το Ευαγγέλιο, που σε καμία περίπτωση δεν είναι όρκος. Και μετά αναρωτιόμαστε από πού ξεκινά ο κατήφορος.

Όπως επίσης έχετε διαπιστώσει εκ του αποτελέσματος, η επίσημη πολιτεία διαμέσου των κομμάτων που έγιναν κυβερνήσεις, ατύπως πλην σαφώς από την αντιπολίτευση και μετά, να έχει επιδοθεί σε ένα άτυπο και «υπόγειο» πόλεμο κατά των στρατιωτικών, προκειμένου να τους μειώνουν και να τους απαξιώνουν στο έπακρο, προσπάθεια που σταδιακά πέτυχε τα πλείστα, αλλά όχι όλα.

Μετά το «βούτυρο αντί κανόνια» και τις διαρκείς και απανωτές περικοπές στη χρηματοδότηση της λειτουργίας των Ε.Δ & Σ.Α, γνωρίζουμε και μας συνθλίβει η κατάσταση και δεν μας ξεγελάνε οι ανόητες ερμηνείες του αρμοδίου ημι-υπευθύνου, ότι δεν υπάρχει καμία επίπτωση στο αξιόμαχο των Ε.Δ και στην ασφάλεια της χώρας, πόσο μάλλον τώρα στην εποχή των νέων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και της ΑΟΖ.

Δεν είναι μόνο η πολύ πρόσφατη εντύπωση από τις δραματικές μειώσεις μισθών-συντάξεων-μερισμάτων κλπ παροχών εκ των ταμείων. Ούτε ακόμα η διάκριση των συντάξεων άνω ή κάτω των 53 ή 55 ή 60 ετών, ούτε η περικοπή των συντάξεων για όποιους τολμήσουν νόμιμα να εργαστούν.

Δεν επιτρέπεται ο ¨εισαγωγικός¨ μισθός του Ανθυπολοχαγού να είναι ο μικρότερος κάθε αποφοίτου ΑΕΙ. Ούτε του Λοχία που αποφοιτά από στρατιωτική σχολή αν και εισήλθε με πανελλήνιες να υπολείπεται των αντιστοίχων επιπέδου ΤΕΙ. Δεν είναι ακόμα η περικοπή κάθε επιδόματος. Ούτε ότι στις Ε.Δ & Σ.Α γίνεται εξαίρεση και δεν καταβάλλεται επίδομα σπουδών επιπέδου master και διδακτορικού. Δεν μπορεί μόνο στις Ε.Δ & Σ.Α όσοι έχουν τεχνικό αντικείμενο να είναι οι μόνοι στην επικράτεια που δεν δικαιούνται τεχνικό επίδομα. Ας μη βιαστούν κάποιοι να ισχυριστούν ότι βρισκόμαστε στη νομιμότητα και να κάνουμε ατομικές προσφυγές, που θα εκδικαστούν το ενωρίτερο σε επτά χρόνια, αν και μπορούμε να φανταστούμε το αποτέλεσμα.  Ούτε ακόμα η σκόπιμη υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας, ιδιαίτερα από τα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Ακόμα, μέσω της βουλής έχουν φροντίσει, ώστε οι απόφοιτοι οποιασδήποτε Παραγωγικής Σχολής Αξιωματικών και Υπαξιωματικών, αποστρατευόμενοι να μην έχουν κανένα δικαίωμα στην αγορά εργασίας, αφού καμία σπουδή δεν θέλουν καταχρηστικά να συσχετίζεται με οποιοδήποτε επάγγελμα, είναι θεωρητικά  ανώτερες ή ανώτατες σχολές εντός του ΥΕΘΑ, λες και αυτό λειτουργεί σε άλλη χώρα … Δηλαδή ο Στρατιωτικός εκ του Στρατού Ξηράς διοικεί ανθρώπους, αλλά αποστρατευόμενος δεν μπορεί να προσληφθεί σαν προσωπάρχης, ο Στρατιωτικός του Πολεμικού Ναυτικού μπορεί να κάνει και πόλεμο στη Σομαλία εκπροσωπώντας το ΝΑΤΟ, αλλά δεν μπορεί να κυβερνήσει μικρό φέρυ (Πέραμα-Σαλαμίνα) και ο ιπτάμενος Στρατιωτικός της Πολεμικής Αεροπορίας, μπορεί να πετά και να χάνει τη ζωή του με καταδιωκτικό ιλιγγιώδους αξίας, αλλά δεν μπορεί να εργαστεί νόμιμα μετά την αποστρατεία του, με μόνη διέξοδο για εργασία την μετάβαση στο εξωτερικό ή στην παράνομη- ανασφάλιστη εργασία, ίσως και την εκμετάλλευσή του.

Στον αντίποδα, πως είναι δυνατό ένας βουλευτής να έχει αχαλίνωτα και προκλητικά μόνο προνόμια, έχουν ανάγει τη βουλευτική θητεία σε επάγγελμα, με κορυφαίο το ότι με μία θητεία 4 ετών να θεμελιώνει σύνταξη, προκλητικό και αντιβαίνον σε κάθε κριτήριο κοστολόγησης και ανταπόδοσης, αφού με ελαχιστότατες συνεισφορές 4 ετών, απολαμβάνει σαν ανταπόδοση? παχυλότατη σύνταξη για την υπόλοιπη ζωή του και μάλιστα πολλαπλάσιας κάθε Αξιωματικού με 35-40-45-50 συντάξιμα χρόνια, που κατέβαλε στο ακέραιο όλες τις συνταξιοδοτικές εισφορές, ενώ τώρα του αποδίδεται κλάσμα εξ αυτών.

Τα θέματα που μας απασχολούν και απαιτούν επίλυση είναι δεκάδες και απαιτείται να προβληθούν στο σύνολό τους. Η αξιοπρέπειά μας και η διακριτική κοινωνική απομόνωσή μας, κακώς μας έχουν εμποδίσει να τα προβάλλουμε. Βεβαίως και ζητάμε πολλά, αλλά ζητάμε όσα δικαιωματικά μας ανήκουν και εντέχνως μας τα έχουν υφαρπάξει.

Δεν υπήρξαμε αντιπαραγωγικοί, ούτε αυτιστικοί, ούτε έχουμε ενοχές γιατί μαζί τα φάγαμε. Στη φυλακή υπάρχουν κλέφτες πολιτικοί, πάμπολλοι ακόμα διαλάθουν, αλλά κανένας στρατιωτικός.

Δεν θα συνεχίσουμε να διαμαρτυρόμαστε με παθητική στάση σε όσα επιθετικά μας συνεχίζουν να μας προκαλούν, ούτε να συντάσσουμε επιστολές και άλλα ευχολόγια προς τον τύπο και το διαδίκτυο. Βεβαίως και έφτασε ο κόμπος στο χτένι. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Από εμάς εξαρτάται πρωτίστως να αποκαταστήσουνε πλήρως την ΥΠΟΣΤΑΣΗ μας, όπως σε όλα τα πολιτισμένα κράτη. Δηλαδή από που περιμένουμε να αυξηθεί ο μισθός του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ – και είναι ένας – των 1800€, όταν ο κάθε νεαρός νεροκουβαλητής της βουλής – και είναι πολλοί – να λαμβάνουν τα  ?

Δεν είναι δυνατό ο στρατιωτικός να θεωρείται παρίας της κοινωνίας, τελευταίος σε αποδοχές και δικαιώματα μετά από κάθε άλλο τίμιο επάγγελμα. Δεν θέλουμε και δεν θα έλθουμε σε αντιπαράθεση με άλλες κοινωνικές ομάδες και επαγγέλματα που έχουν θιγεί ελάχιστα από την κρίση, ούτε με αυτά που και τώρα έχουν εξασφαλίσει αναδρομικές αποζημιώσεις. Η συγκέντρωση δεν είναι λαϊκισμός – προερχόμαστε από τον λαό – είμαστε ο λαός και αξιώνουμε ότι μας ανήκει.

Ας συνειδητοποιήσουμε πρώτα εμείς και μετά οι πολιτευτές και πολιτικοί ότι είμαστε η πλέον υγιής κοινωνική τάξη και αριθμητικά η πολυπληθέστερη. Στις τρείς Ενώσεις Αποστράτων είμαστε 120.000 μέλη. Οι ε.ε είναι στις Ε.Δ περίπου 100.000 συμπεριλαμβανομένων των Εθελοντών κάθε κατηγορίας (οι χαμηλότερα αμειβόμενοι – τοποθετημένοι στην παραμεθόριο, που αντιμετωπίζουν τις σοβαρότερες και κρισιμότερες ανάγκες, ενώ η φωνή τους δεν ακούγεται) και περίπου 65.000 στα Σ.Α. Αθροιστικά είμαστε της τάξεως των 285.000, συν σύζυγοι και άλλα μέλη των οικογενειών μπορούμε να αποτελούμε χοντρικά και εν δυνάμει ένα εκατομμύριο ψήφους.

Ας καταλάβουν ότι δεν ανήκουμε πλέον και κατά παράδοση στα υπάρχοντα κόμματα, ούτε μας εξαπατούν άλλο με την οποιαδήποτε συνεργασία τρι-κομματικών «λύκων με τσακάλια», ούτε με οποιαδήποτε μελλοντική μετάλλαξή τους και ας συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχει τεράστιο «πολιτικό κόστος» και τελείωσαν οριστικά τα σίγουρα «ψηφουλάκια».

·      Απαιτούμε την αυτονόητη πλήρη και νόμιμη αποκατάστασή μας σε όλα τα θέματα.

·      Απαιτούμε απονομή ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ και ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.

·      Απαιτούμε απονομή δικαιοσύνης, όσοι έκλεψαν ή εξασφάλισαν παράνομες αποδοχές, όσοι πλούτισαν αδικαιολόγητα από την αντιπολίτευση και έπειτα να λογοδοτήσουν – να τιμωρηθούν και να αποζημιώσουν στο ακέραιο την πολιτεία.

Μετά τα παραπάνω όπως αντιλαμβάνεστε η συγκέντρωση και πορεία του Σαββάτου 9ηςΜαρτίου στις 16:00 στην Αθήνα, της επαναληπτικής στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 13ηΜαρτίου που θα στην πλατεία δικαστηρίων (Αριστοτέλους & Εγνατίας) και σε όσες σύντομα θα ακολουθήσουν σε όλη την Ελλάδα είναι κρίσιμες αναφορικά με την πολυπληθή συμμετοχή μας. Μόνο όσοι αισθάνονται συνένοχοι, εκ του «μαζί τα φάγαμε» μπορούν να απουσιάσουν.

Οι επικείμενες συγκεντρώσεις αποτελούν μοναδικότητα στα χρονικά της σύγχρονης ιστορίας του πολύπαθου τόπου μας, όπου συνενώνονται όλοι οι φορείς που ανήκουμε. Μακάρι να ξυπνήσει η συνείδησή μας και να πορευτούμε ενωμένοι και αποφασισμένοι για τα δίκαιά μας.

Οι ε.ε περιμένουν πρωτίστως και διακαώς από εμάς τους αποστράτους να πορευτούμε και να τους εκπροσωπήσουμε. Ακόμα και το επίσημο (κατ άλλους ανεπίσημο) όργανο ο ΣΥΣΜΕΔ, παροτρύνει τα μέλη του να συμμετάσχουν φορώντας την στολή τους. Εκ πληροφοριών το ίδιο αναμένεται να πράξουν και οι ε.ε στα Σ.Α.

Οι συγκεντρώσεις απαιτείται να έχουν μεγαλειώδη συμμετοχή και τα σχετικά βίντεο να γίνουν πρώτη είδηση διεθνώς. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια επιλογών και αντιδράσεων.

·      ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ

·      ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ

·      ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ & ΦΙΛΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

·      ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΕΙΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΣΥΝΑΦΕΣ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.

Υποναύαρχος ε.α

Γ.Σιδερής Π.Ν   

     

Υ.Γ Και για να παραμείνουμε εντός κλίματος, παρακαλώ δείτε και το παρακάτω βίντεο διάρκεια 8:13): http://e-rodios.blogspot.gr/2013/03/blog-post_80.html#more

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.