Τι μορφή μπορεί να έχει σήμερα μια επανάσταση;


Πριν μερικές μέρες παρακολουθούσαμε μια συζήτηση με έναν καθηγητή πανεπιστημίου, πολύ καλό γνώστη των πραγμάτων και κάποια στιγμή του τέθηκε το ακόλουθο ερώτημα. Επειδή πολλοί πολίτες μιλούν για ενδεχομένη επανάσταση του λαού ή και περιμένουν μια τέτοια εξέλιξη, κατά πόσο αυτό είναι πιθανό; Η απάντησή του ήταν κάθετη. Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις μιας τέτοιας εξέλιξης.

Μάλιστα εξήγησε την άποψή του λέγοντας πως εξ αιτίας της σύγχρονης τεχνολογίας που διαθέτει το σύστημα, είναι αδύνατο να μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους τόσοι πολλοί άνθρωποι που απαιτούνται για ένα τέτοιο μεγάλο εγχείρημα, να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια και κυρίως να μπορούν να κρυφτούν, χωρίς να τους έχει εντοπίσει το σύστημα σε ελάχιστο χρόνο. Χαρακτηριστικά είπε πως δεν υπάρχουν σήμερα οι δυνατότητες που υπήρχαν στον εμφύλιο πόλεμο, όπου επαναστατικές ομάδες μπορούσαν να κρυφτούν στην ύπαιθρο ή στα βουνά. Σήμερα είπε, με τα τεχνολογικά μέσα που υπάρχουν και με τους δορυφόρους, μπορούν να εντοπιστούν τα πάντα σε λίγο χρόνο.

Η απάντηση αυτή του κ. καθηγητή, μας έκανε να νοιώσουμε ότι στην πραγματικότητα όλοι ζούμε σε ένα οιονεί «στρατόπεδο συγκέντρωσης» κάτω από έναν μεγάλο μεγεθυντικό φακό, όπου κανείς δεν μπορεί να διαφύγει από την «νομιμότητα» του συστήματος. Αυτό όμως μας προβλημάτισε για τον τρόπο που μπορεί να αντιμετωπιστεί πλέον ένα απάνθρωπο αντιδημοκρατικό πολιτικό σύστημα που έχει στη διάθεσή του όλες τις σύγχρονες τεχνολογικές δυνατότητες.

Τελικά, έπειτα από πολύ σκέψη καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι στις σημερινές συνθήκες, ένα αντιλαϊκό πολιτικό σύστημα μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο επώνυμα και στο φως. Μόνο επώνυμοι πολίτες στο φως της δημοσιότητας μπορούν να αντιμετωπίσουν το σύστημα.

Το ίδιο ισχύει και στο διαδίκτυο. Το σύστημα δεν νοιάζεται καθόλου για τους ανώνυμους χρήστες, τους οποίους εξάλλου μπορεί να εντοπίσει όποτε θέλει, ούτε για τις απόψεις και τα σχόλια τους. Αφήνει αυτή την ανωνυμία να εξελίσσεται γιατί το βολεύει. Ξέρει ότι ανώνυμοι άνθρωποι δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Απλά εκτονώνονται. Αντίθετα, αν επεδίωκε να κάνει το διαδίκτυο επώνυμο θα έστρεφε εναντίον του εκατοντάδες χιλιάδες επώνυμους πολίτες που μέσα από το διαδίκτυο θα έβρισκαν κοινά σημεία συνεννόησης και κοινής δράσης. Το παράδειγμα του Μπέπε Γκρίλο που λειτούργησε επώνυμα μέσα από το διαδίκτυο, δείχνει τον τρόπο αντιμετώπισης του συστήματος.

Επομένως ένα σάπιο και αντιδημοκρατικό πολιτικό σύστημα αντιμετωπίζεται μόνο στο φως από επώνυμους πολίτες που έχουν άποψη και μπορούν να συνεννοηθούν σε μια κοινή στάση και δράση.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Τι μορφή μπορεί να έχει σήμερα μια επανάσταση;

 1. Ὁ/ἡ ls γράφει:

  ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΠΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΗΓΕΤΗ ΥΠΟ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

  ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΝΕ, ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΥΘΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΣ ΞΟΦΛΗΣΕ!

  ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΣΩΠΩΝ (ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ) ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ, ΕΠΕΙΔΗ 300 ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΤΟΥΝ, ΟΠΩΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΑΠΟ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ (ΜΕ ΤΑ ΜΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ) ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΠΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ..

  Η ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΙΣΧΥΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ «ΕΚ ΤΩΝ ΩΝ ΟΥΚ ΑΝΕΥ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΤΟΥΣ, Ή ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΒΑΘΜΟ, ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

  ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΣΩΠΩΝ (ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ) ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΛΕΠΟΥΝ Σ’ ΑΥΤΗΝ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΑΚΟΜΑ ΝΑ «ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ» ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ Χ.Α, ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ Χ.Α.

  ΑΡΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ, ΘΑ ΗΤΑΝ:

  Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ (ΑΝΟΘΕΥΤΗΣ) ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ, ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΩΝ (ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ) Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΚΛΕΞΕΙ
  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΗ ΘΗΤΕΙΑ ΑΝΑ ΕΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΗΣΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.