Γιατί οδηγείται σε εμπλοκή το Αιγαίο


Picture 0 for Γιατί οδηγείται σε εμπλοκή το Αιγαίο

Οι Τούρκοι έχουν στυλώσει τα πόδια τους αναφορικά με μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, όπως, για παράδειγμα, αυτό του υποθαλάσσιου ενεργειακού πλούτου

Μάλλον κατώτερα των περιστάσεων και των σχετικών προσδοκιών, που είχαν καλλιεργηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα, είναι τα αποτελέσματα της επίσκεψης Σαμαρά στη Τουρκία.

Κι αυτό γιατί απέναντι το κλίμα αποδείχθηκε εξαιρετικά βαρύ στις συνομιλίες που εξελίχθηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες. Ακόμα και στα θέματα καθημερινής πολιτικής, όπως καθιερώθηκε να αποκαλούνται διάφορα διαχειριστικά ζητήματα.

Οι Τούρκοι έχουν στυλώσει τα πόδια τους αναφορικά με μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, όπως, για παράδειγμα, αυτό του υποθαλάσσιου ενεργειακού πλούτου, μη δεχόμενοι να καταλάβουν ότι στα ελληνικά οικόπεδα υπάρχει πλούτος ο οποίος δεν τους …ανήκει. Κι αυτή είναι η βασική αιτία του κακού.

Γι’ αυτό και απειλούν με την κάθοδο του δικού τους ερευνητικού σκάφους στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Καστελόριζου.

Ως γνωστόν, η αγορά του στοίχισε στην τουρκική οικονομία το ποσό των 100 εκατ.δολ. και στην πραγματικότητα δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια επίδειξη δύναμης από την πλευρά των Τούρκων για τις προθέσεις τους σχετικά με το Αιγαίο. Η Αθήνα πάντως αντιδρά και όλα δείχνουν ότι πάμε για εμπλοκή.

voria.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.