Για 4.000 δραχμές πωλήθηκε το νησάκι ΛΥΡΑ των Λειψών πριν 44 χρόνια


Ο αγοραστής του νησιού Λύρα με τον οποίο επικοινωνήσαμε, είναι σήμερα 82 χρονών

της  ΣΜΑΡΑΓΔΑΣ ΜΟΥΛΙΑΤΗΌπως γράψαμε στο δημοσίευμα μας στις 14 Φεβρουαρίου, κατά την επίσκεψη στο Δήμο της Εξαρχίας του Πατριαρχείου πληροφορηθήκαμε , πως στους Λειψούς τους περίμενε μία μεγάλη έκπληξη.

Μεταξύ των ατόμων που είχαν αγοράσει οικόπεδα πριν το 2000 και δεν τους είχαν γίνει συμβόλαια, ήταν και ένας κάτοικος με αναπηρία στο χέρι, (κομμένο) στον οποίο το Μοναστήρι είχε πουλήσει το νησί Λύρα των Λειψών και δεν του είχε κάνει συμβόλαια.

Ο Μητροπολίτης περιέγραψε με γλαφυρότητα αυτή την περίπτωση ως εξής:

” Όπως μου είπε ο άνθρωπος αυτός, που είχε και ένα χαρτί μαζί του, το αγόρασε και πλήρωσε με δανεικά. Είχανε έρθει εδώ από το Μοναστήρι και πουλάγανε οικόπεδα. Ζήτησε στο τέλος κι εκείνος να αγοράσει ένα, αλλά του είπανε ότι πουλήθηκαν όλα. Το μόνο που έμεινε ήταν το νησάκι «Λύρα», και αν το θέλει του το πουλάνε με 4.000 δραχμές. Τότε όπως μας είπε ο άνθρωπος αυτός, επειδή δεν είχε χρήματα, έτρεξε στο μπακάλη και του τα ζήτησε δανεικά.

Με εκείνα τα δανεικά πλήρωσε το οικόπεδο και φυσικά τα δανεικά τα πλήρωσε με τόκο. Συμβόλαια όμως δεν του έχουν γίνει μέχρι σήμερα και δεν μπορεί να το μεταβιβάσει ή να το πουλήσει. Το νησάκι Λύρα βρίσκεται τόσο κοντά στους Λειψούς που πηγαίνεις κολυμπώντας».

Όπως εξήγησε ο Μητροπολίτης, ο Πατριάρχης έδωσε τέλος στην ομηρεία αυτών των ανθρώπων. Απεφάνθη συνοδικά να κάνει συμβόλαια σε όσους αγόρασαν οικόπεδα από τη Μονή και δεν είχαν. Εμείς θα κάνουμε συμβόλαια, αλλά υπάρχουν κάποια θέματα εφορίας στη Μονή να λυθούν όπως και η εκτίμηση της φορολογούμενης αξίας τους. ΄Τόνισε ότι πρέπει να ενημερωθούν όσοι βρίσκονται σε αυτή τη θέση για να μη πέφτουν θύματα εκμεταλλευτών”. 
http://www.patmostimes.gr/index.php/category/ekklhsiastika/5502-2013-02-14-11-45-53

Ο αγοραστής του νησιού Λύρα με τον οποίο επικοινωνήσαμε, είναι σήμερα 82 χρονών με εγγόνια και δισέγγονα. Είναι από τον Κάμπο της Πάτμου, παντρεύτηκε νέος στους Λειψούς και από τότε ζει εκεί.

Όπως μας είπε, το νησί Λύρα το αγόρασε την εποχή της χούντας. Στο νησάκι Λύρα που βρίσκεται απέναντι από την Κατσαδιά, βόσκει σήμερα τα ζώα του. Ενώ θέλει να το μεταβιβάσει στα παιδιά του δεν μπορεί διότι δεν έχει συμβόλαια. Σύμφωνα όμως με τα όσα του είπε η Εξαρχία, σύντομα θα λυθεί το θέμα του.

 
 

Πηγή: pantastaisia

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.