Δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας, επιμένει ο Σαμαράς… (και μας έπεισε!)


;σ.σ Για πόσο ηλίθιους μας περνάνε τελικά;;

«Δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας», επανέλαβε με έμφαση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.

«Τους τελευταίους οκτώ μήνες σηκώνουμε το βάρτος της ανόρθωσης της χώρας», τόνισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι «βγήκαμε απ’ την εντατική, δεν βγήκαμε τελείως από το νοσοκομείο». Περιγράφοντας τα επόμενα βήματά του, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «πρέπει να υλοποιήσουμε αυτά που έχουμε υποσχεθεί, ανακούφιση στα χαμηλότερα στρώματα».

«Θέλω να βγούμε από την κρίση μιαν ώρα αρχύτερα, για να βρουν οι άνεργοι δουλειά, να έχουν οι νέοι προοπτική στη χώρα μας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή, χωρίς να κατονομάσει τα δύο κόμματα.

Πατριωτισμός και δημοκρατία πάνε μαζί, είπε ο κ. Σαμαράς και επέκρινε όσους επικαλούνται τη δημοκρατία και περιφρονούν τον πατριωτισμό (φωτογραφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και εκείνους που επικαλούνται τον πατριωτισμό και περιφρονούν τη δημοκρατία (περιγράφοντας τη ρητορική και τη δράση της Χρυσής Αυγής). «Και οι μεν και οι δε βλάπτουν το ίδιο», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Ασκώντας κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ, επέκρινε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν υπάρχει άποψη που να μην την έχουν πει.

Ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η χώρα θα κερδίσει την μάχη και θα βγεί από την κρίση.

«Σήμερα η πατρίδα μας δίνει μία μάχη, δίνουμε μία μάχη για να ξεπεράσει ο τόπος την κρίση χωρίς προηγούμενο τις τελευταίες δεκαετίες. Δίνουμε την μάχη με οιωνούς αίσιους, θα βγούμε από την κρίση και θα δώσουμε αισιοδοξία και χαμόγελο στα νέα παιδιά», ανέφερε ο κ Σαμαράς. Κάνοντας έναν απολογισμό είπε ότι οι περισσότεροι προεξοφλούσαν ότι η τρικομματική κυβέρνηση θα πέσει, η Ελλάδα δεν θα βρει δανεισμό και ότι θα βγεί από την ευρωζώνη. «Τηρήσαμε δύο βασικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις, κρατήσαμε την χώρα στο ευρώ και πετύχαμε αλλαγή της δανειακής σύμβασης μειώνοντας το χρέος ενώ πετύχαμε και επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής. Πετύχαμε την μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους που έχει γίνει. Παράλληλα αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της Ελλάδας στο εξωτερικό και ενισχύσαμε την ενότητα στο εσωτερικό»,  δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Σήμερα ξεκινάμε την πορεία για το 9ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ. Τους επόμενους μήνες θα πούμε πολλά θα προσεγγίσουμε την κοινωνία για την ακούσουμε είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η παράταξη έχει στέρες ρίζες και γερές παραδόσεις στην κοινωνία. Γυρίζοντας πίσω είπε ότι το Μάρτιο του 2010 η χώρα πήγαινε στο μνημόνιο ενώ η ΝΔ βαλόταν από παντού. Μέσα σε τρία χρόνια μέσα στην κατάρρευση των πάντως εμείς μείναμε όρθιοι και αποτελούμε τον άξονα για όσους θέλουν την ευρωπαική προοπτική της χώρας. Δύο ήταν η σταθμοί στην πορεία μας, η άρνηση να ψηφίσουμε το πρώτο μνημόνιο και η συμμετοχή μας στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Αρνηθήκαμε το μνημόνιο γιατί ήταν λάθος γιατί ότι “ο δημοσιονομικός πολλαπλασιαστής ήταν λάθος όπως λέγαμε μόνοι μας από την πρώτη στιγμή” ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε “όμως δεν είπαμε ότι δεν θα εφαρμόσουμε τις δεσμεύσεις ή ότι θα σκίσουμε το μνημόνιο όπως έλεγαν κάποιοι άλλοι”.

Σκληρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. “ Το τελευταίο οκτάμηνο τολμήσαμε όλες τις αλλαγές που δεν είχαν γίνει εδώ και δεκαετίες, διορθώνουμε λάθη και στρεβλώσεις. Για το πως φθάσαμε στην κρίση έχουν ευθύνες όλοι. Όμως από τη μία πλευρά βρίσκονται κόμματα που είδαν το λάθος και θέλουν να σηκώσουν την χώρα στα πόδια της, θέλουμε να φέρουμε επενδύσεις, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, να πιάσουμε τους στόχους για να βγούμε από τα μνημόνια.  Απέναντί μας είναι εκείνοι που διώχνουν επενδυτές, έχουν κάνει σημαία τους την ανομία, χαϊδεύουν παρανόμους, εκείνοι που μιλούν με πολλά στόματα, εμφανίζονται με πολλά πρόσωπα, εκτός Ελλάδας λένε ότι νόμισμά μας είναι το ευρώ και μέσα λένε άλλα, μας κατηγορούν γιατί έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη των εταίρων μας ενώ πηγαίνουν έξω και αναζητούν την επιδοκιμασία τους. Μας κατηγορούν εκείνοι που τη μία θέλουν να σκίσουν τα μνημόνια, την άλλη να τα διαπραγματευθούν την άλλη να τα καταργήσουν μονομερώς. Δεν μας πτοούν ούτε οι απειλές τους ούτε οι δημαγωγίες τους. Εκφράζουν το χειρότερο πρόσωπο του χθες και ότι κρατά την χώρα στο χθες. ΜΑζί με τα άλλα δύο κόμματα σηκώνουμε το βάρος της ανόρθωσης της χώρας. Κάναμε πολλά, βγήκαμε από την εντατική όχι από το νοσοκομείο. Έχουμε μπροστά μας το στοίχημα της ανάκαμψης και της ανάπτυξης, πρέπει να ανακουφίσουμε τα χαμηλότερα στρώματα να αποκαταστήσουμε τις αδικίες. Έπρεπε πρώτα να σώσουμε την χώρα από την χρεωκοπία και μετά να αρχίσουμε να ενισχύουμε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Το αποτέλεσμα στην Ιταλία έχει προκαλέσει τριγμούς στο καράβι της Ευρώπης, αλλά η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει την χρηματοδότησή της. “Αυτά που περνάει η χώρα είναι δύσκολα, αλλά αυτά που θα περνούσε αν δεν είχαμε κάνει όσα κάναμε θα ήταν πολύ χειρότερα και οδυνηρά, αυτά που θα αντιμετώπιζε η χώρα θα ήταν όχι μόνο ανυπόφορα, θα ήταν τραγωδία. Μπήκαμε στην τελική ευθεία, οι κασάνδρες θα διαψευστούν, δεν θα υπάρξουν άλλα νέα μέτρα λιτότητας και μόλις μπούμε στην ανάπτυξη θα υπάρξει και αποκατάσταση των αδικιών” είπε ο κ. Σαμαράς.

Συνέχισε λέγοντας ότι η παράταξη είναι μία γροθιά ενότητας και ευθύνης, τώρα πρέπει να κάνει ένα άλμα ακόμη και να πρωτοστατήσει στην ανόρθωση της πατρίδας συνέχισε ο πρωθυπουργός. Η πατρίδα είναι προυπόθεση της δημοκρατίας.

Τι είπε για την ΑΟΖ

Μίλησε για την ΑΟΖ λέγοντας ότι για να απελευθερώσουμε τους ενεργειακούς πόρους μας χρειαζόμαστε την Ευρώπη και η Ευρώπη χρειάζεται τους ενεργειακούς πόρους της Ελλάδας.

Μίλησε όμως και για τα ευρωπαικά πράγματα λέγοντας ότι όλοι αναγνωρίζουν το δημοκρατικό έλλειμα της Ευρώπης και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα συμμετάσχει στην συζήτηση για περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη.

Αναφέρθηκε και στην πορεία προς το συνέδριο λέγοντας: “Στην πορεία προς το συνέδριό μας οφείλουμε να ανοιχτούμε στην κοινωνία και να αναδείξουμε νέες μορφές εκπροσώπησης και νέα πρόσωπα, δεν πάμε να λύσουμε εσωτερικά προβλήματα, πάμε να ανταμώσουμε, να ενώσουμε την κοινωνία. Το συνέδριο δεν θα είναι τυπική διαδικασία, θα πάμε εξωσυμβατικά, θα πάμε σε όλη την Ελλάδα, θα χρησιμοποιήσουμε το διαδίκτυο, θα αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες, θα συζητήσουμε θεματικές ενότητες με όλους τους τρόπους, θα συζητήσουμε για την λαθρομετανάστευση, για την δημόσια ασφάλεια. Το συνέδριο θα οδηγήσει την σκέψη και την πορεία μας. Με το συνέδριο αυτό χτίζουμε την Ελλάδα του 2020”.

protothema.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.