“Σκουριασμένο” κράτος…


Ένα κράτος που η αστυνομία του φθάνει να καλέσει 15χρονη μαθήτρια για ανάκριση, τηλεφωνώντας στο σχολείο της και μη ενημερώνοντας τους γονείς της, το κράτος αυτό έχει χάσει το “παιχνίδι”.

Και αυτό το κάνει στην προσπάθειά του να κάμψει τις αντιδράσεις για την εξόρυξη του χρυσού και την εξ αυτής καταστροφή του περιβάλλοντος στην Χαλκιδική.

Προσπαθεί, δηλαδή, αυτό…το κράτος να τρομοκρατήσει τους κατοίκους που αντιδρούν.

Όσο δε αυτοί δεν κάμπτονται, το κράτος καταφεύγει σε πρωτόφαντες μεθόδους που απέχουν πολύ από αυτό που θα χαρακτηριζόταν “έννομο κράτος”.

Ο υπουργός Παιδείας διεύψευσε ότι η αστυνομία κλήτευσε 15χρονη μαθήτρια. Η αστυνομία είχε προηγουμένως διαψεύση τη ρίψη δακρυγόνων στο σχολείο της μαθήτριας. Η φωτό που ακολουθεί διαψεύδει την αστυνομία, όπως η μαθήτρια διεύψευσε τον υπουργό. Και αυτό η κυβέρνηση το χαρακτηρίζει “έννομο κράτος”…

Παλιότερα και σε ανάλογες συνθήκες, το κράτος σχεδίαζε και εκτελούσε μια προβοκάτσια και πετύχαινε με αυτόν τον τρόπο την αλλαγή της στάσης των πολιτών, μέσω της μετατόπισης του ενδιαφέροντός τους. Αυτή την τακτική επέλεγαν όλα τα φασιστικά κόμματα και κυβερνήσεις.

Με δεδομένο ότι αυτή η κυβέρνηση έχει στα μέλη της πρώην φασίστες με “πτυχίο”, όπως ο Βορίδης και ο Γεωργιάδης, έχει επίσης στα στελέχη της χουντικούς, όπως ο γραμματέας του Κεφαλογιάννη. Έχει σε υπηρεσία της, την αστυνομία, το μισό προσωπικό της να ψηφίζει τους νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής.

Με δεδομένο ότι η Χρυσή Αυγή βρέθηκε στη Βουλή εξ αιτίας της “εμπνευσμένης” κρυφοφασίζουσας πολιτικής κατά του διαφορετικού του Λοβέρδου και του Χρυσοχοΐδη του ΠΑΣΟΚ. Τη φασίζουσα αυτή πολιτική συνεχίζουν σήμερα τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης.

Όλα τα παραπάνω με κάνουν να πιστεύω ότι η κυβέρνηση δεν θα είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να οργανώσει μια προβοκάτσια, προκειμένου να πετύχει τους στόχους της. Και με αυτό το σκεπτικό, “κουμπώνει” απολύτως η “τρομοκρατική” επίθεση στις Σκουριές της Χαλκιδικής και όσα μετά από αυτή άρχισαν…

swell-swell

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Σχολιάστε

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.