«Για να σώσουμε τις τράπεζες ίσως χάσουμε μία γενιά», λέει ο Σουλτς


«Είμαστε πρωταθλητές στις περικοπές, αλλά όχι στην ανάκαμψη»

«Για να σώσουμε τις τράπεζες ίσως χάσουμε μία γενιά», λέει ο Σουλτς

«Η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία και η Πορτογαλία έχουν ίσως την καλύτερα μορφωμένη νέα γενιά στην ιστορία τους» λέει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Βουλής Μάρτιν Σουλτς

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Βουλής Μάρτιν Σουλτς προειδοποιεί ότι ενώ η Ευρώπη έχει ήδη ξοδέψει δισεκατομμύρια ευρώ για να διασώσει τις τράπεζές της, κινδυνεύει να χάσει μία γενιά.

«Μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την ΕΕ είναι να χάσει ο κόσμος πλήρως την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα της ΕΕ να λύσει τα προβλήματά του» λέει ο Σουλτς.

Μιλώντας στο Reuters, o γερμανός ευρωβουλευτής είπε πως εάν η νεότερη γενιά χάσει την εμπιστοσύνη της στην Ευρώπη, «τότε στα μάτια μου η ΕΕ θα βρεθεί σε πραγματικό κίνδυνο».

«Η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία και η Πορτογαλία έχουν ίσως την καλύτερα μορφωμένη νέα γενιά στην ιστορία τους, οι γονείς έχουν επενδύσει πολλά χρήματα στην εκπαίδευση των παιδιών τους» είπε. «Τα έκαναν όλα όπως έπρεπε και τώρα όταν είναι έτοιμοι να δουλεύψουν, η κοινωνία τους λέει “δεν έχουμε θέση για εσάς”» προσθέτει, λέγοντας πως«δημιουργούμε μία χαμένη γενιά».

«Είμαστε πρωταθλητές στις περικοπές, αλλά έχουμε λίγες ιδέες για να τονώσουμε την ανάκαμψη» είπε.

Οταν ρωτήθηκε για το ποια θα ήταν η λύση, ο Σουλτς είπε ότι μέρος της είναι ο περιορισμός της κοινοτικής γραφειοκρατίας ώστε τα χρήματα να τοποθετούνται άμεσα εκεί που πρέπει.

Ως παράδειγμα ανέφερε μία επένδυση στην ηλιακή ενέργεια στην Ελλάδα. Κανονικά, είπε, θα λαμβανόταν μία απόφαση στις Βρυξέλλες, τα κεφάλαια θα κινητοποιούνταν κάπου αλλού, θα σχεδιαζόταν ένα επενδυτικό πρόγραμμα, τα χρήματα θα εκταμιεύονταν στην ελληνική κυβέρνηση, μετά σε διάφορα υπουργεία και θα καταλήξουν σε τοπικές αρχές για να επενδυθούν.

«Μέχρι τότε, θα είμαστε αρκετά γηραιότεροι» είπε, χαρακτηρίζοντας ως επιτακτικότερη παρά ποτέ την άμεση σύνδεση κοινοτικών οργάνων και περιφερειακών αρχών.

Αντιθέτως, είπε, η πίεση που δημιουργεί η μεγάλη ανεργία σε χώρες όπως η Ελλάδα «είναι απειλή για την κοινωνική συνοχή, η οποία εάν καταρρεύσει σε αυτές τις χώρες, αυτές θα εκραγούν»«Κάτι τέτοιο είναι απειλή για την ΕΕ συνολικά» είπε.

tovima

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ «Για να σώσουμε τις τράπεζες ίσως χάσουμε μία γενιά», λέει ο Σουλτς

 1. Ὁ/ἡ ls γράφει:

  Του βάζουν δύσκολα και τί να πει ο άνθρωπος? Βιβλιοπώλης ήταν! Και επιπλέον, ειναι και γερμανός! Σιγά μη πει (ακόμα και αν ήξερε), πως για την ανάκαμψη του νότου απαιτείεται η άρση του Δημοσιονομικού Συμφώνου και η διενέργεια δημόσιων επενδύσεων! Αν δεν επενδύσει το κράτος σε μια νεκρή αγορά κύριε Σουλτς, ποιος τρελός ιδιώτης επενδυτής θα πάει να πετάξει τα λεφτά του? Φτωχευμένοι είμαστε! Όχι ηλίθιοι! Μπροστά στο να χάσουμε μια γενιά, ας καθυστερήσουμε την “δημοσιονομική εξυγίανση”! Ποιος μας βιάζει?
  Ρητορική ερώτηση! Ξέρουμε πως οι χρηματαγορές “βιάζουν” τους λαούς, κύριε Σουλτς!
  Αυτό αν δεν το ξέρετε, δεν μπορείτε να παριστάνετε τον Πρόεδρο στο μοναδικο θεσμικό όργανο της ΕΕ που εκπροσωπεί τους ευρωπαίους πολίτες!

  ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΥΡΙΕ ΣΟΥΛΤΣ, ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 17 ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ, ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΠΑΡΟΖΟ, ΓΙΑ ΠΛΗΜΜΕΛΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ, ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΕ, ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΕ, ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΤ΄ΕΥΘΕΙΑΝ Σ’ ΕΚΕΙΝΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ, ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ!

  ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΥΡΩΛΙΤΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΣΑ! ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩ, ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΚΥΛΩΤΟΣ ΣΤΑΥΡΌΣ ΤΟΥ Δ’ ΡΑΙΧ, ΚΥΡΙΕ ΣΟΥΛΤΣ!

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.