ΛΙΛΛΗΚΑΣ> Επιστροφή στην κυπριακή λίρα, διαδηλώσεις παντού, λαική εξέγερση!


Σε εθνική καταστροφή οδηγεί, με μαθηματική ακρίβεια, η συμφωνία της Κυβέρνησης με την Τρόικα για κούρεμα των καταθέσεων, δήλωσε σήμερα ο Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος θεωρεί πως μόνο ο λαός μπορεί να εγκρίνει μια τέτοια συμφωνία, είτε μέσω δημοψηφίσματος, είτε με τη διεξαγωγή πρόωρων Προεδρικών εκλογών.

Μιλώντας στη Λεμεσό, σε συγκέντρωση πολιτών που στήριξαν την υποψηφιότητα του στις Προεδρικές εκλογές, ο Γιώργος Λιλλήκας χαρακτήρισε τη συμφωνία στο Eurogroup ως Βατερλό και πρόσθετε ότι «η πολυδιαφημιζόμενη σκληρή διαπραγμάτευση αποδείχθηκε…τελικά παράδοση άνευ όρων στις ορέξεις της Τρόικας και κάποιων βορείων λεγόμενων εταίρων μας».

«Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες μας για το βαθμό των εθνικών τους αντιστάσεων», ανέφερε και είπε πως, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε τη ψήφο των πολιτών για να βελτιώσει τους όρους του μνημονίου, «πρόδωσε μέσα σε 15 μέρες την εντολή που πήρε από τους πολίτες».

Οι ευθύνες του Προέδρου Αναστασιάδη και της Κυβέρνησης του είναι τεράστιες, είπε ο κ. Λιλλήκας «γιατί ενώ είχαν στη διάθεση τους εναλλακτικές επιλογές, αρνήθηκαν ακόμη και να τις διερευνήσουν».

«Με τη συμφωνία του Προέδρου Αναστασιάδη και της Τρόικας, οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν για τις τραπεζικές ατασθαλίες και τις εγκληματικές παραλήψεις, για να εξυπηρετηθεί το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο του τόπου που αλληλοστηρίζεται», συμπλήρωσε.

Είπε, ακόμη, πως αυτή η συμφωνία δεν μπορεί να επικυρωθεί από τη Βουλή και πως οι βουλευτές δεν έχουν εξουσιοδοτηθεί από το λαό για να αποφασίσουν για μια συμφωνία, η οποία υποθηκεύει το παρόν και το μέλλον του τόπου.

«Μόνος αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο λαός. Η Δημοκρατία αλλά και το εθνικό συμφέρον απαιτούν να προσφύγουμε στον κυρίαρχο λαό κι αυτό μπορεί να γίνει με δυο τρόπους, είτε με δημοψήφισμα επί της συμφωνίας, είτε με πρόωρες προεδρικές εκλογές», ανέφερε ο Γιώργος Λιλλήκας.

Σύμφωνα με τον κ. Λιλλήκα, από τους πολίτες θα πρέπει να κριθεί αν θα περάσει ή όχι αυτή η «εθνικά καταστροφική συμφωνία», προσθέτοντας ότι ο ίδιος μελετά με επιτελείο οικονομολόγων το ενδεχόμενο επιστροφής στην κυπριακή λίρα και πως προτίθεται να αναλάβει διάφορες πρωτοβουλίες, σε μια προσπάθεια να διερευνηθεί το ενδεχόμενο στήριξης από άλλες φίλες χώρες, «έτσι ώστε να μην χρειαζόμαστε την Τρόικα».

Κάλεσε, τέλος, τους πολίτες σε εγρήγορση αλλά και σε μαζικές κινητοποιήσεις και ανακοίνωσε πως την ερχόμενη Τρίτη, στη Λευκωσία, θα πραγματοποιηθεί μια πρώτη μαζική συγκέντρωση φίλων και υποστηρικτών του, η οποία θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες επαρχίες.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=k5XpnyOzrbI 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ ΛΙΛΛΗΚΑΣ> Επιστροφή στην κυπριακή λίρα, διαδηλώσεις παντού, λαική εξέγερση!

  1. Ὁ/ἡ wanda γράφει:

    Ελληνοκύπριοι, ξεσηκωθείτε, μη φοβάσθε. Διώξτε τους ψεύτες και τους προδότες, τα υποχείρια των γερμανο-αμερικανών, αλλοιώς θα σας φάνε λάχανο όπως φάγανε λάχανο και τους Έλληνες που αποβλακώθηκαν και άφησαν το βιός τους να το διαχειρίζονται οι στουρναρο-σαμαρο-βενιζέλοι. Ξεσηκωθείτε, εδώ και τώρα, έξω από την κωλο-Ευρώπη και το ευρώ.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.