Οι τέσσερις καθοριστικοί παράγοντες κατάρρευσης της Κύπρου


Η Κύπρος με το νόμισμά της, την κυπριακή λίρα, είχε μια τεράστια για το μέγεθός της οικονομική ανάπτυξη, παρά την καταστροφή που υπέστη με την κατοχή του 40% του κυπριακού εδάφους από τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής. Πριν την είσοδό της στην Ευρωζώνη είχε φτάσει στη πιο μεγάλη ακμή της με αποτέλεσμα να εισέλθει εύκολα στο ευρώ και μάλιστα με πολύ καλύτερους όρους από αυτούς που είχε εισέλθει η Ελλάδα. Από την είσοδό της όμως στη ζώνη του ευρώ άρχισαν τα οικονομικά της προβλήματα.

Ένας δεύτερος καθοριστικός παράγοντας ήταν η είσοδος στην Κύπρο των ρωσικών κεφαλαίων, κάτι που δεν άρεσε καθόλου τόσο στη Γερμανία όσο και στις ΗΠΑ. Αυτός ήταν ένας καίριος παράγοντας για να στοχοποιηθεί η Κύπρος.

Τρίτος παράγοντας ήταν η μεγάλη εξάρτηση των κυπριακών τραπεζών από τα τοξικά ελληνικά ομόλογα, η οποία εξάρτηση οδήγησε σε επιλεγμένο χειρουργικό κούρεμα από τη Γερμανία μέσω του PSI.

Τέταρτος και τελειωτικός παράγοντας ήταν η ανακάλυψη μεγάλων κοιτασμάτων φυσικού αερίου, τα οποία δεν διανοείται η Γερμανία να αφήσει στην εκμετάλλευση των κυπρίων. Αυτός ειδικά ο τέταρτος παράγοντας ήταν και η αυτοκτονία της Κύπρου, όπως θα είναι και για την Ελλάδα ο αντίστοιχος ελληνικός πλούτος.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.