«Έχετε διορία μέχρι τις 15 Ιουνίου»


Της Αναστασίας Παπαϊωάννου

Την απόλυτη κυριαρχία των πιστωτών στον τραπεζικό κλάδο αποδεικνύουν οι εντολές της τρόικας, όπως αυτές περιγράφονται στις πέντε σελίδες του τραπεζικού μνημονίου (MoU), που φέρνει στο φως ηRealnews. Η εκχώρηση εξουσιών στους πιστωτές αναδύεται σε καθεμία από τις έντεκα εντολές και το μόνο «καρότο» που έδωσαν αφορά την παράταση -για πρακτικούς κυρίως λόγους- 45 ημερών, έως τα μέσα Ιουνίου, της υλοποίησης των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου. Σημειώνεται ότι οι τραπεζίτες εδώ και μήνες πίεζαν και διαπραγματεύονταν για παράταση τριών μηνών.

Την ίδια στιγμή, η τριανδρία, που απαρτίζεται από τους Πόουλ Τόμσεν του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ματίας Μορς της Κομισιόν και Κλάους Μαζούχ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έκοψε κάθε συζήτηση και γείωσε τις προσδοκίες για παροχή μπόνους προς τους ιδιώτες μετόχους, νυν και νέους, οι οποίοι επιδιώκουν να μπουν στις επικείμενες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Γραμμή την οποία φέρεται να στήριξε, με σιωπηρό τρόπο και σε παρασκηνιακό επίπεδο, και η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ξεκάθαρη απαίτησή τους, βάσει της οποίας πρέπει άμεσα να προσδιορισθούν με ακρίβεια τα βέτο που θα θέτουν στην άσκηση της πολιτικής των τραπεζικών ομίλων αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου.

«Θα θεσπισθεί ένα πλαίσιο σχέσεων (relationship framework), το οποίο έχει στόχο, αμέσως μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, να προσδιορίσει και να ορίσει με ακρίβεια τα βέτο που θα μπορεί να θέτει προς τις διοικήσεις των τραπεζών η διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, είτε αυτές κατάφεραν να διατηρήσουν τον ιδιωτικό τους χαρακτήρα, καλύπτοντας το 10%, είτε όχι», αναφέρει το κείμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ REALNEWS

ΜΕΡΟΣ 1ο

ΜΕΡΟΣ 2ο

Πηγή:http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=218567&catID=11

Περὶ τοῦ/τῆς: seekandfound

Clever people talks about ideas. Medium people about facts. And Idiots about people.
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.