Η μικρή Κύπρος λέει ένα μεγάλο ΟΧΙ (σε αντίθεση με τους εγχώριους Nενέκους), και κοιτάζει τον Πούτιν!


Από τον Βασίλη Μπόνιο

Όπως όλα δείχνουν οι Κύπριοι λένε ένα ηχηρό ΟΧΙ στο κούρεμα των καταθέσεων. Ένα ΟΧΙ που εκθέτει ανεπανόρθωτα τoυς εγχώριους Νενέκους οι οποίοι, 3 χρόνια τώρα, ψηφίζουν σκληρά Μνημονιακά. Για μια ακόμη φορά μετά τοΟΧΙ του Τάσου Παπαδόπουλου οι Κύπριοι απαντούν με γενναιότητα στις απειλές των “συμμάχων”.
Τώρα για την κυπριακή κυβέρνηση υπάρχουν δύο τουλάχιστο εναλλακτικές λύσεις:
Η να πέσουν στην αγκαλιά της Τρόικας και ενός Μνημονίου, ή να ζητήσουν καταφύγιο στον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος 4 μέρες τώρα δεν βγαίνει στα τηλέφωνα του Αναστασιάδη!
Ας δούμε τα δεδομένα και τις συνέπειές τους στην Ελλάδα. Σε περίπτωση που η Κύπρος προσφύγει στη Τρόικα και στο Μνημόνιο, θα αναγκασθεί πολύ σύντομα να πετσοκόψεικατά 50% μισθούς και συντάξεις και επίσης να ασελγήσει στα Ταμεία Πρόνοιας.Κρίνοντας από το πως αντμετωπίζουν οι Τροικανοί την Ελλάδα, οι Κύπριοι πολύ σύντομα θα διαπίστωναν ότι στόχος της Τρόικας είναι να πάνε οι μισθοί στα 200 ευρώ και τα όποια κοιτάσματα να πέσουν στα χέρια των Ευρωπαίων.
Η άλλη λύση είναι το να χτυπήσουν την πόρτα του Πούτιν μια και στις κυπριακές τράπεζες υπάρχουν παρακαρισμένα 18δις ρωσικά κεφάλαια που επιλύουν αυτόματα το οικονομικό πρόβλημα της Κύπρου, εάν υπάρξει μια σωστή συμφωνία ανάμεσα στουςΡώσους ολιγάρχες (ανάμεσα στους οποίους και πολλοί αντίπαλοι του Πούτιν), τηνκυπριακή κυβέρνηση και τον Ρώσο Πρόεδρο.
Στην περίπτωση που η Κύπρος επιλέξει την αγκαλιά της Ρωσίας κάτι τέτοιο θα επηρεάσει άμεσα και τις εξελίξεις στην Ελλάδα και κυρίως το μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων, όπως για παράδειγμα εκείνη της ΔΕΠΑ.
Έτσι έχουν τα πράγματα και σ΄αυτό που θέλουμε να σταθούμε είναι στην σημασία της ύπαρξηςσπουδαίων ηγετών στο τιμόνι των χωρών τους στις κρίσιμες ιστορικά συγκυρίες.

Πηγή:http://www.kourdistoportocali.com/articles/19503.htm

Περὶ τοῦ/τῆς: seekandfound

Clever people talks about ideas. Medium people about facts. And Idiots about people.
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.