ΚΑΙ Ο ΙΟΥΔΑΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΚΕ! ΕΣΕΙΣ;


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr

Στις 7 Απριλίου 2004, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσος Παπαδόπουλος απευθύνει διάγγελμα προς τον Ελληνικό Κυπριακό λαό, εν όψει του δημοψηφίσματος που διενεργείται στη Μεγαλόνησο για το σχέδιο Ανάν, στις 24 Απριλίου 2004: «…Συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα με ψυχραιμία και αντικειμενικότητα αλλά και με πλήρη συναίσθηση της ιστορικότητας των στιγμών και το βάρος της ευθύνης που μου αναλογεί και μου έχετε αναθέσει, λυπούμαι ειλικρινά, γιατί δεν μπορώ να αποδεχτώ και να υπογράψω το σχέδιο Ανάν, όπως, τελικά διαμορφώθηκε. Παρέλαβα κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο δεν θα παραδώσω κοινότητα χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνων… Ελληνικέ Κυπριακέ λαέ, στη ζυγαριά του ναι και του όχι, πολύ βαρύτερες και πολύ πιο επαχθείς θα είναι οι συνέπειες του ναι. Σε καλώ να απορρίψεις το σχέδιο Ανάν. Σε καλώ να πεις στις 24 του Απρίλη ένα δυνατό ΟΧΙ. Σε καλώ να υπερασπιστείς το δίκιο και με αξιοπρέπεια για την ιστορία σου. Καλή Ανάσταση σε όλους».

Ο Ελληνοκυπριακός λαός στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004 καταψήφισε με ποσοστό 76% το Σχέδιο Ανάν λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη το περιεχόμενο του διαγγέλματος του Μεγάλου του ηγέτη. Έτσι, συμπορεύτηκε με τον πατριώτη Πρόεδρό του,  Τάσο Παπαδόπουλο, αρνούμενος να συμβιβαστεί με το φιλότουρκο σχέδιο Ανάν και αποκήρυξε τους εσωτερικούς υποστηρικτές του, όπως ήταν ο Νίκος Αναστασιάδης, Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, όπου τότε, σε έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο, το κόμμα του αποφάσισε με ποσοστό 77,6% την υπερψήφιση του σχεδίου Ανάν.

Μετά από εννέα χρόνια, δηλαδή στις 24 Φεβρουαρίου 2013 διεξήχθησαν οι προεδρικές εκλογές στην Κύπρο και ο Ελληνοκυπριακός λαός εξέλεξε Πρόεδρό του τον Νίκο Αναστασιάδη. Δηλαδή, εκείνον τον “πολιτικό εφιάλτη” που μανιωδώς το 2004 υπερασπιζόταν το εθνοπροδοτικό, για τον Ελληνισμό, σχέδιο Ανάν. Απεδείχθη, λοιπόν, για άλλη μια φορά, πως ο απανταχού Ελληνισμός έχει πολύ κοντή μνήμη και πολύ γρήγορα ξεχνά όλους εκείνους που αποδεδειγμένα επιβουλεύονται το κακό της πατρίδας και απλόχερα τους δίνει συγχωροχάρτι. Αναιτιολόγητα, έδειξε για άλλη μια φορά την επιπολαιότητά του και παρασύρθηκε από τις προεκλογικές υποσχέσεις του Αναστασιάδη, ο οποίος επικαλούμενος τους ισχυρούς δεσμούς με τους “Ευρωπαίους συμμάχους”, υποσχόταν πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα σώσει την Κύπρο από την οικονομική κατάρρευση και θα δημιουργήσει την οικονομική ανάταση στον τόπο και τον λαό.

Ωστόσο, πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, λίγες μέρες μετά την εκλογή του, οι δήθεν ισχυροί δεσμοί με τους Ευρωπαίους συμμάχους, απεδείχθησαν φρούδες ελπίδες για την ευημερία της Κύπρου και του λαού της και ξαφνικά πριν το τριήμερο αργίας (16-18/3/2013), ανακοινώθηκε από την Ευρωζώνη η ληστρική απόφαση περί της φορολόγησης όλων των καταθέσεων στις τράπεζες της Κύπρου. Αυτή ήταν μια απόφαση διεθνών απατεώνων και κλεφτών, οι οποίοι φέρνουν ψευδεπίγραφους δημόσιους τίτλους προκειμένου να καθαγιάζεται η παλιανθρωπιά τους. Αυτή η απόφαση, ήταν μια τεραστίων διαστάσεων παλιανθρωπιά, από τη στιγμή που έβαλαν τα βρωμόχερά τους στις τσέπες των καταθετών και τους ξάφρισαν τα χρήματα. Στις τράπεζες οι καταθέτες εναποθέτουν τις οικονομίες τους για μεγαλύτερη ασφάλεια και στην προκειμένη περίπτωση η Κύπρος του Αναστασιάδη απεδείχθη ξέφραγο αμπέλι, ενώ οι ευυπόληπτοι Ευρωπαίοι φίλοι του απεδείχθησαν απατεώνες ολκής. Ο Κυπριακός λαός, δεν προβληματίστηκε και δεν παραδειγματίστηκε από τους λωποδύτες της ευρωζώνης, φίλους και της τρικομματικής κυβέρνησης της Ελλάδος, οι οποίοι επί τρία χρόνια λεηλατούν τους μισθούς, τις συντάξεις, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις περιουσίες των Ελλήνων και διαμελίζουν την πατρίδα τους. Ένας από αυτούς τους αγύρτες, πρωτομάστορας των σχεδίων αρπαγής του ορυκτού πλούτου της Ελλάδος και της Κύπρου, ανυπολόγιστης αξίας, ο πολύς Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, άδειασε τον «φίλο του» Αναστασιάδη, δηλώνοντας: «η απόφαση για κούρεμα σε καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ ανήκε στην κυπριακή κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Το Βερολίνο ήθελε να τηρηθεί η εγγύηση τραπεζικών καταθέσεων σε ασφαλισμένες καταθέσεις μικρών αποταμιευτών». Ενώπιων   αυτής της πολιτικής αγυρτείας της Γερμανικής κυβέρνησης, ο χαμηλοϋψής Αναστασιάδης, φοβισμένος και τρεμάμενος δήλωσε μέσω του διαγγέλματός του στον Κυπριακό λαό: «αποδέχτηκα τη συμφωνία καθώς απειλήθηκε με κατάρρευση το τραπεζικό σύστημα». Αλλά πόσες και πόσες φορές, εμείς οι Ελλαδίτες δεν έχουμε ακούσει αυτό το κακόγουστο παραμύθι εξαπάτησης των πολιτών από τους Παπανδρέου, Παπαδήμο, Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη; Πόσες φορές δεν έχουμε  κατατρομοκρατηθεί από τις βαθυστόχαστες ερμηνείες πτωχεύσεως της Ελλάδος μέσω της αποχώρησής μας από την ΕΕ και το ευρώ;

Έτσι, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως οι κυβερνήσεις Ελλάδος και Κύπρου δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των χωρών τους, αλλά είναι φερέφωνα και πειθήνια όργανα της νεοναζιστικής πολιτικής της Μέρκελ και της Γερμανίας, σε μια προσπάθεια ποδηγέτησης όλου του Ευρωπαϊκού νότου. Πολύ σύντομα θα επιφέρουν τελειωτικά θανατηφόρα κτυπήματα και στις υπόλοιπες χώρες, όπως η  Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Γαλλία. Τότε θα ολοκληρωθούν τα νεοναζιστικά σχέδιά τους, σχέδια που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν στους δυο παγκόσμιους πόλεμους, που οι ίδιοι προκάλεσαν. Ο επεκτατισμός των κυριαρχικών τους δικαιωμάτων ήταν πάντα στο DNT τους και δεν τους ενδιαφέρει εάν για άλλη μια φορά θα δημιουργήσουν εκατόμβη θυμάτων. Η θηριωδία τους δεν είχε και δεν έχει όρια. Μες την ψυχή τους είναι βαθειά χαραγμένο το: Deutschland über alles.

Βέβαια, απαίτηση δική μας θα ήταν οι κυβερνήσεις Σαμαρά και Αναστασιάδη να διαχειρίζονταν την εξωτερική πολιτική επ΄ ωφελεία του Ελληνοκυπριακού Έθνους. Όμως, μετά και τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις είναι δυνατόν να πιστεύουμε πως αυτές οι κυβερνήσεις εισπράττουν αυτό το αποτέλεσμα ένεκα της ανικανότητάς τους, ανεπάρκειάς τους, αφέλειάς τους ή λόγω παραπλάνησης από τους Μερκελικούς;

Πως είναι δυνατόν, όμως, να συμβαίνει αυτό, αφού αμέσως μετά την εκλογή του, ο κ. Αναστασιάδης επισκέφτηκε την Αθήνα προκειμένου να έχει σειρά επαφών με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.
Στη συνάντησή του με τον κ. Σαμαρά τι ακριβώς συζήτησαν εν όψει και του Eurogroup που ακολουθούσε; Δεν γνώριζαν ή δεν εκτιμούσαν πως θα αποφασιζόταν από την Ευρωζώνη, η ακραία έως εχθρική ενέργεια της φορολόγησης όλων των καταθέσεων των τραπεζών της Κύπρου; Προσωπικά αδυνατώ να το πιστέψω και νομίζω πως πολύ σύντομα θα αποδειχτεί και η νέα προδοσία κατά του Έθνους, όπως ακριβώς έχει ήδη αποδειχτεί η Εσχάτη προδοσία υπαγωγής της Ελλάδος στα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις. Αυτή η νέα προδοσία θα αποδεικνυόταν, αρκεί και μόνο να δινόταν στη δημοσιότητα η εκροή καταθέσεων από τις Κυπριακές τράπεζες την τελευταία εβδομάδα πριν την απόφαση του Eurogroup. Τότε, πιστεύω θα διαπιστώναμε σημαντικές μεταφορές χρημάτων προς άλλους φορολογικούς παραδείσους.

Συνεπώς, για την ιστορία και μόνο: Ο Ιούδας, εισπράττοντας τα τριάκοντα αργύρια της προδοσίας του Χριστού, είχε το θάρρος και κρεμάστηκε μπροστά στις ενοχές του. Στην πατρίδα μας, αυτοί που πρόδωσαν το λαό και το Έθνος θα βρουν τη δύναμη της αυτοτιμωρίας, με την  ελπίδα της ψυχικής κάθαρσης;

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.